Marozsán, Bondár és Babos is búcsúzott párosban a Roland Garroson

Vágólapra másolva!
2024.05.31. 20:17
Marozsán Fábián párosban is kiesett a Roland Garroson (Fotó: Getty Images)
Marozsán Fábián után Bondár Anna és Babos Tímea is búcsúzott párosban a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokság pénteki játéknapján.

 

Marozsán Fábián a brazil Fernando Romboli oldalán két sima szettben maradt alul pénteken a 11. helyen kiemelt olasz Simone Bolelli, Andrea Vavassori duóval szemben, így az ellenfél jutott a 32 közé. Marozsán egyesben csütörtökön, a második fordulóban esett ki a Roland Garroson.

Bondár Anna a belga Greet Minnen oldalán két sima játszmában kapott ki a 13. helyen kiemelt Ulrikke Eikeri, Ingrid Neel norvég-észt duótól, így az ellenfél került be a 32 közé. Bondár egyesben még a múlt heti selejtező első körében búcsúzott.

Babos Tímea az orosz Irina Hromacsjova oldalán kapott ki két játszmában a 11. helyen kiemelt Sara Errani, Jasmine Paolini olasz kettőstől a női páros első fordulójában, így nem jutott be a 32 közé. A nyitó szettben 2:1-nél vette el az esélyesebb olasz duó Babosék adogatójátékát, a magyar, orosz kettős ezt a hátrányát nem tudta ledolgozni, és háromnegyed óra alatt hátrányba került. A második játszma elején rövid ideig szünetelt a mérkőzés eső miatt, ez megzavarhatta Babosékat, akik innentől már nem nyertek játékot.

FRISSÍTÉS (17.00)

„Párosban megint csak nem teljesítettünk jól. Nem sok párost szoktam játszani, de megadtam ennek az esélyt, hátha tudok mérkőzést nyerni úgy, ahogy Ausztráliában. De ez most sajnos nem sikerült” – nyilatkozott kiesése után az M4 Nemzeti Sporthíradójának Marozsán, hozzátéve, hogy azért választott társának egy páros specialistát, mert remélte, hogy tud tőle tanulni. – „Bízom benne, hogy a közeljövőben tudok majd mérkőzéseket nyerni.”

A 24 éves játékos a Roland Garroson összességében nyújtott teljesítményéről azt mondta, előzetesen az volt a célja, hogy meccset nyerjen egyesben a főtáblán, és örül, hogy ez sikerült, a folytatásnak viszont már kevésbé.

„Az, hogy utána ennyire simán kaptam ki egy nagyon jól játszó Dimitrovtól, persze nem esik jól. Ebből le kell vonni a következtetéseket. Próbálok belőle tanulni és persze jobban teljesíteni a teniszpályán” – nyilatkozott a fiatal játékos.

Marozsán most egy hetet Magyarországon készül a füves pályás versenyekre, és közben újra megvizsgáltatja a kezét, amellyel az utóbbi időben problémája van. Mint mondta, jövő szombaton utazik Stuttgartba, az ottani ATP-250-es verseny után pedig Halléban szeretne indulni. Ha ezeken a tornákon sikerül meccseket nyernie, akkor több viadalon már nem fog pályára lépni a wimbledoni Grand Slam-torna előtt. A rövid interjúban Marozsán az olimpiai szereplésről is beszélt. Mint mondta, nagyon szeretne játszani Párizsban, és ha lehetősége lesz rá, akkor párosban is szívesen elindulna.

„Sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztük – ezt már Bondár mondta az M4 Sportnak, hozzátéve, hogy társa nagyon maga alatt volt a mérkőzés után, mert nem tudott jó teljesítményt nyújtani. – Többször bocsánatot is kért, de a páros ilyen, egyszer neki megy jobban, egyszer nekem.”

Az egyesre visszatérve úgy fogalmazott Bondár, azért búcsúzott korán, mert nem tudta kihozni magából azt, amit az edzéseken produkált.

TENISZ
ROLAND GARROS, PÁRIZS (salak, 53 478 000 euró)
PÁROS, 1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
FÉRFIAK
Simone Bolelli, Andrea Vavassori (olasz, 11.)–Marozsán Fábián, Fernando Romboli (magyar, brazil) 6:4, 6:0
NŐK
Ulrikke Eikeri, Ingrid Neel (norvég, észt, 13.)–Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:3, 6:2
Sara Errani, Jasmine Paolini (olasz, 11.)–Babos Tímea, Irina Hromacsjova (magyar, orosz) 6:3, 6:1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik