Vízilabda: vb-re készül a drámai módon Eb-t nyert U16-os fiúválogatott

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.31. 20:46
null
A tavalyi U15-ös Eb-n három vereséggel nyitó, végül aranyat nyert fiú vízilabda-válogatott hamarosan az U16-os vb-n játszik.

Június 18-ától Máltán szerepel világbajnokságon az U16-os fiúválogatott, amely a napokban Athénban vesz részt rangos nemzetközi tornán.

Ez a korosztály Juhász Zsolt szövetségi edző vezetésével tavaly szerepelt először világversenyen, és akkor

Podgoricában emlékezetes módon nyert U15-ös Európa-bajnokságot.

A válogatott Montenegróban három váratlan vereséggel kezdte a tornát, ám az új lebonyolításnak köszönhetően ez nem jelentett automatikus búcsút, csupán nyolcaddöntős folytatást. A magyar fiúk az egyenes kieséses szakaszra megtáltosodtak, és egyre jobb formát mutatva bejutottak a fináléba, melyben a házigazda montenegróiakat intézték el 10–8-cal, majd emelték magasba az Eb-serleget kalandos útjuk végén.

A tavalyi U15-ös Eb-n győztes válogatott most az U16-os vb-re készül Forrás: LEN

A jelenlegi felkészülés hajrájában a tavalyi siker egyik részesét, a klubszínekben a KSI kapuját védő Fórián Brúnót kérdeztük a vb-várakozásokról.

„Egyre jobban várjuk a világbajnokságot, amelyre mint minden magyar csapat korosztálytól függetlenül, mi is a legfényesebb éremért megyünk. A válogatott egyik legfőbb erénye, hogy

Az ellenfeleink nagy részét ismerjük tavalyról, de kíváncsiak vagyunk, hogy ki mennyire tudott megújulni egy év alatt. Mi kellő sebességben, dinamikusan szeretnénk játszani, és a görögországi torna már jó visszajelzés lesz az erőviszonyokról, na meg arról, hogy mi hol tartunk.”

Fórián Brúno szerint az U16-os válogatott bárhonnan képes felállni Fotó: Nyolczas Ivett

A 16 éves kapus azt is elmondta, hogy a tavalyi három vereséggel kezdődő, majd aranyéremmel végződő Európa-bajnokság miben segítheti a következő szereplést.

„Nagyon értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk a tavalyi Eb-n. Mi is meglepődtünk, hogy három vereséggel nyitottunk, de aztán mindenki folytatta a kemény munkát és hitt benne, hogyha tovább küzdünk együtt, akkor elérhetjük a célunkat. Hiába jártunk mélyen, csapatként sikerült kijönnünk a gödörből. Az ellenfeleink is láthatták, hogy mire vagyunk képesek. Tehát nemcsak mi vagyunk vele tisztában, hanem

(Kiemelt képünkön: vb-re készülnek az U16-os fiúk Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik