Újra 1–0 Hiddinknek

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2009.02.25. 23:45
Címkék

A Chelsea utóbbi tizenöt hazai BL-találkozóján nem kapott ki, ráadásul a londoni kékek nyilván szerették volna győzelemmel megünnepelni 150. nemzetközi kupameccsüket, amivel köszönthették az európai elitsorozatban a Stamford Bridge-en ezúttal bemutatkozó szakvezetőjüket, az Aston Villa ellen tétmeccsen 1–0-val kezdő Guus Hiddinket.

A világjáró holland tréner átérezhette játékosai ezen törekvését, mert támadó szellemű csapatot küldött csatába, s az élénk iramban kezdő londoniak beszorították a védekezés olasz nagymestereit. A nyomás először a 8. percben helyzetben realizálódott, amikor Didier Drogba alig fejelt fölé. Négy perccel ezután azonban már nem hibázott az elefántcsontparti középcsatár, amikor honfitársa, Salomon Kalou remek ütemű passza után a leshatárról indulva (Nicola Legrottaglie ragadt bent) helyezte el Gianluigi Buffon kapujába a labdát. A vendégek először a 22. percben tudtak kijönni a szorításból, akkor azonban Petr Cechnek minden tudására szüksége volt, hogy kitornázza Alessandro Del Piero jobb alsó sarokra tartó lövését.

Ettől kezdve kiegyenlítettebbé vált a játék, sőt, a szünet után a Juventus feljebb tolta védekezését, a Stamford Bridge-re ellenfélként visszatérő Claudio Ranieri remekül cserélt, érezhetően felébredt az „Öreg Hölgy”. Ám igazi ziccert nem tudtak kialakítani az olaszok, a gólhoz legközelebb Marco Marchionni járt, életerős lövése azonban elzúgott a léc fölött, ahogyan Pavel Nedved sem talált be a 93. percben, így maradt a minimális angol előny a visszavágóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik