Hiddink megy a Chelsea-hez

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2009.02.11. 23:16
Címkék

Mindenki rábólintott mindenre. Elvégre ha valaki Roman Abramovics barátja…

Amint várható volt, s amint arról tegnapi számunkban hírt adtunk, az idény hátralévő részében Guus Hiddink lesz a Chelsea szakvezetője. Ha nem Abramovics mozgatná a szálakat, nem biztos, hogy minden vonalon minden rendben lenne, de így mindenki mosolyog.

Az orosz válogatott szövetségi kapitánya a hét végén utazik Londonba, hogy átvegye a hétfőn menesztett Luiz Felipe Scolari helyét a kispadon.

„Különös kegy, ha valakit Roman Abramovics a barátjának tekint, ő hívott fel személyesen, így nem mondhattam nemet. Hatalmas köszönettel tartozom az Orosz Labdarúgó-szövetség vezetőinek is, mert mindenben támogatott, és nem gördített akadályt a kettős szerepvállalásom elé – tett egy szimpátiakört mindenfelé az orosz válogatott törökországi edzőtáborában a világjáró holland szakember, majd így folytatta: – Ez különleges helyzet. A jövőm az orosz nemzeti tizenegy! A válogatott március-áprilisban játszik két mérkőzést, majd júniusban egyet, de addigra már véget ér az angol bajnoki idény.”

Az orosz vezetők pozitív hozzáállását egyébként borítékolni lehetett. A válogatott egyik fő szponzorát ugyanis Roman Abramovicsnak hívják. Az már más kérdés, ha a vb-selejtezőkön, mondjuk Vaduzban vagy Finnországban, becsúszik egy gikszer, és a most a németek mögött a csoport második helyén álló szbornaja lecsúszik a továbbjutást érő helyekről, mennyire állnak pozitívan, és merre…

Tehát júniusig egymás mellett látja el Hiddink a két feladatot. Szombaton még csak a lelátóról figyeli új csapatát, amely a Watford ellen játszik az FA-kupában. A kispadról akkor még Ray Wilkins, az elküldött Scolari segítője vezényel. Hiddink először az azt követő, Aston Villa elleni bajnokin ül a londoni kékek menedzseri székébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik