Fékezhetetlen a Barca

HEGEDŰS BÉNIHEGEDŰS BÉNI
Vágólapra másolva!
2008.11.02. 01:11
Címkék
Az elképesztően nehéz körülmények, a hihetetlen esőzés ellenére könnyed játékkal nyert a Málaga otthonában a Barcelona, és legalább átmenetileg újra az élre állt.

Két kiváló formában lévő együttes találkozott szombat este a La Rosaleda Stadionban, hiszen a meglepően jól szereplő Málaga az elmúlt hetekben megállíthatatlanul játszó Barcelonát fogadta. A Barca ellenfelének lenni nem szerencsés mostanában, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is lenyűgöző játékkal menetelnek a gránátvörös-kékek. Az elmúlt mérkőzéseken az Almeríát, az FC Baselt és az Atlético Madridot is elképesztő, ötgólos különbséggel verték meg a katalánok, ráadásul valamennyi esetben szinte lerohanták az ellenfelet, és már az első 20-30 percben szerzett gólokkal eldöntötték a meccseket, majd gálaelőadással szórakoztatták szurkolóikat. Ilyen előjelek mellett a Málaga elleni meccs szinte gyerekjátéknak tűnt, ám az andalúz kiscsapatot semmiképpen sem szabad lebecsülni, hiszen sorozatban megnyert négy mérkőzéssel az előkelő hatodik helyen állt a Primera Divisiónban.

Mindenesetre a körülmények nem kedveztek a labdarúgásnak, az egész napos esőzések miatt gyakorlatilag álló vízben kellett futballozni. A viszontagságos időjárás sem tudta azonban lelassítani a Barcát. A katalánok Xavi mesteri szabadrúgásával szereztek vezetést, majd kapu előtti kavarodásokból előbb Duda egyenlített, majd Lionel Messi újra vezetést szerzett. Az első félidőben lelkesen küzdő Málaga a másodikra elfáradt, így a Barcelona egyre nagyobb fölényben játszott, és Xavi újabb gólja után biztos lett sorozatban elért 11. győzelme.

A hajrában tovább növelte a különbséget a Barcelona, így a Málaga sem úszta meg a nagy verést, és Josep Guardiola csapata a bajnokságban átvette a vezetést – legalább a lapzártánk után befejeződő Valencia– Racing Santander meccs lefújásáig.

Még két, a Bajnokok Ligájában érdekelt csapat játszott szombat este, s mindkettő jó főpróbát tartott. A Villarreal kiheverte a kupakudarcot, idegenben nyert nagyon simán az Athletic Bilbao ellen, míg az Atlético Madrid Sergio Agüero vezérletével könnyedén intézte el a Mallorcát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik