Leipzig: Gulácsi a 2026-os vb-ig szóló szerződést kap – sajtóhír

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.05.26. 13:24
Az RB Leipziggel kupagyőztes Gulácsi Péter története további két évig folytatódhat Lipcsében (Fotó: Koncz Márton)
A német Bild értesülései szerint Gulácsi Péter a 2026-os világbajnokságig meghosszabbítja a jövő nyárig érvényes lipcsei szerződését.

Azt követően, hogy Gulácsi Péter 2022 őszén keresztszalag-szakadást szenvedett és több mint egy évet kihagyott, a nemzetközi sajtónban számos hír jelent meg arról, hogy akár már idén távozhat az RB Leipzigtől. Februárban azonban visszaszerezte helyét a kapuban, és tavasszal főszerepet játszott abban, hogy a lipcseiek 11 meccses veretlenségi sorozattal zárták az idényt, és a 4. helyen fejezték be a bajnokságot. Ezután Gulácsi elmondta, hogy a 2025 nyaráig szóló szerződését biztosan kitölti Lipcsében. A kapus nemrég a Bildnek adott interjúban elmondta, az ő korában, 34 évesen már egy kis biztonságra van szüksége, a hátralévő karrierje és a családja érdekében, hogy tudjon tervezni, ezért a nyáron döntés születhet a hosszabb távú jövőjéről is.

2026-ban lesz a világbajnokság az Egyesült Államokban, és természetesen az a célom, hogy addig is én álljak a kapuban” – mondta a Bildnek, és a lap információi szerint a klub vezetői azóta az idényzáró mallorcai értekezletükön úgy döntöttek, hogy a világbajnokságig, vagyis 2026-ig szerződést hosszabbítanak a magyar válogatott kapussal.

A klub ezt még nem közölte hivatalosan, csak a csapat híreivel foglalkozó rblive.de osztotta meg, hozzátéve, hogy az újabb kétéves szerződéssel, illetve a világbajnoksággal (feltéve persze, ha a magyar válogatott 40 év szünet után kijut a vb-re) koronázhatná meg a pályafutását Gulácsi, aki 2015-ben került Lipcsébe, és 302 tétmeccsen szerepelt eddig az RB Leipzig színeiben. Az rblive.de azt is megjegyzi, hogy a jelenleg rövid nyári vakációját töltő, hétfőtől pedig már a válogatottal edzőtáborba vonuló Gulácsi várhatóan az új idényben is első számú kapus lesz, függetlenül attól, hogy a nyáron érkezik a csapathoz a Genktől a 22 éves belga Maarten Vandevoordt. Ugyanakkor a Gulácsi sérülése idején védő Janis Blaswich már jelezte, a nyáron szeretne távozni Lipcséből.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik