Nem üres léggömb

KECSKÉS ISTVÁNKECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2008.10.19. 02:03
Szombat délután öt és este nyolc között a Haladás élen állt az első osztályban. A Csertői Aurél edzette újonc csapat, igaz, csak időlegesen, de megelőzte, a háromszoros aranyérmes Debrecent, és mögötte van húszszoros bajnok Újpest és a hat elsőséggel büszkélkedő Vasas. Igaz, az ilyen kérészéletű első helyért nem adnak érmet, de jelzésértékű a szituáció. Egyvalamit mindenképpen bebizonyított: a Haladás nem lufi.

Pedig sokan mondják Csertői Aurél csapatára, hogy majd szép lassan leenged, és visszaereszkedik a középmezőnybe. Ezt állították már akkor is, amikor a szombathelyi együttes a második fordulóban kikapott Fehérváron, vagy amikor két körrel később Újpesten veszített. Nos, ez az együttes hét játéknap óta veretlen – ennél jobb sorozatot csak Újpest tudhat magáénak, hiszen nyolc forduló óta hibátlan –, és immár több alkalommal is bizonyította, hogy nemcsak otthon, hanem idegenben is képes nyerni.

Újonc csapattól ennél több valószínűleg nem várható. Bár azért az újonc jelzővel is vigyázni kell, mert való igaz, hogy az együttes a nyáron került fel az NB I-be, de a keretében ott van Kenesei Krisztián, Kuttor Attila, Molnár Balázs vagy éppen Tóth Norbert, s ők négyen összesen 1468 meccset játszottak a magyar élvonalban, azaz róluk hiba lenne azt állítani, hogy nyeretlen kétévesek. Ráadásul a Haladás nélkülük sem rossz, hiszen a Honvéd elleni siker alkalmával csak Molnár Balázs volt a pályán.

Sőt a csapat azt is elviseli, ha Csertői Aurél vezetőedző nem ül a kispadon, csak a lelátóról súg segítőinek. A szakember mindenre felkészítette együttesét. A Haladás még akkor is nyer, ha nem játszik látványosan. A szombathelyi játékosok ugyanis pontosan tudják, mikor mit kell tenniük. Ezt a csapatot, illetve a játékát nagyon kitalálta Csertői Aurél. Még az is lehet, hogy a Haladás nem száll ki a bajnoki címért folytatott küzdelemből – merthogy résztvevője ennek a harcnak, az nem lehet kérdés, hiába is tiltakoznak ez ellen Szombathelyen.

Persze az ősz végére vagy a tavasszal leengedhet a Haladás, de az már kijelenthető: a léggömb nem üres.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik