Bajnokból őserdei celeb

Vágólapra másolva!
2008.10.05. 01:29
Nem tudom, hogy vannak vele, Wall Street-i válság ide, beomló M6-os alagút oda, jómagam már tűkön ülve várom, hogy elinduljon az RTL Klub új műsora, a Celeb vagyok, ments ki innen! című produkció. Tudják, ez az az úton-útfélen reklámozott túlélőshow, amelynek keretében mifelénk hírességgé pumpált figurákat költöztetnek be az argentínai dzsungelbe. Akik aztán észbontóan vicces és baromira ijesztő erőnléti meg ügyességi feladatokkal szórakoztatják a készülékek előtt csatornamámorba ájuló nagyérdeműt.

Hogy a kereskedelmi adók műsorait bámulni önmagában is hidegrázásos túlélőshow, ezúttal ne izgasson minket. Az ellenben már érdekes, hogy a második sorozat celebjei közé (merthogy lesz az is, tessenek csak bekötni a biztonsági öveket, íme néhány húzónév a bagázsból: Tóth Gabi, Zimány Linda, Delhusa Gjon, Kinter Oszkár, Steiner Kristóf) bekerült Janics Natasa is.

Bizony, bizony, a háromszoros olimpiai aranyérmes kajakos. A bulvárhír minapi kiszivárogtatását követően a bajnoknő menedzsere, Csonka Gábor az Index szerint azt fejtegette, hogy „...egy ilyen műsorból csak pozitívan lehet kijönni, Janicsnak lehetősége van pluszpénzt keresni, és így tud szponzorainak megfelelni”.

Nem rugóznék most azon, hogy a pekingi arany- és ezüstérmével, illetve a minisztériumi extra jutalommal együtt 29.2 millió forintot kasszírozó Janics Natasa okvetlenül rá van-e szorulva az őserdei bátorságfitogtatásért beígért fejpénzre – hiába közhely, attól még igaz: nincs annyi money, aminél ne lenne jó még többet összelapátolni. Hanem ez a szponzorkiszolgáló buzgalom, ez már valami!

Bevallom, jogászi végzettségem ellenére még sosem fogalmaztam meg olimpiai bajnok szponzorszerződését. Mégis erősen meglepne, ha akadna cég, amely ahhoz kötné a támogatását, hogy a sportoló nagy nyilvánosság előtt hülyét csináljon magából.

Tudniillik, ha ez a magyaros dzsungelvircsaft tényleg (élet)veszélyes helyzetekbe sodorhatja a közreműködőket, akkor egy olimpiai bajnok egészségével szórakozni maga a morális Mohács; ha viszont az egész műsor műmájer blabla, egy-két bársonyos millióért talán mégsem egy sportikont kellene a Fásy-mulató nívóján lejáratni. Igaz, most már nincs visszaút, a dzsembori indul.

Szorítsunk hát erősen, nehogy egy Fábiánné Rozsnyói Katalinba ojtott erdei szörny toppanjon a mi hős Natasánk elé...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik