Romário visszatérése izgalomban tartja Brazíliát; Női jégkorong-válogatottunk újra az elitbe igyekszik

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.04.20. 23:20

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk: 

Az Újpest az MTK-t fogadja az OTP Bank Liga vasárnapi játéknapján. A két patinás együttes együtt 43 bajnoki címet szerzett (23-at az MTK, húszat az Újpest), 41 ezüstérem van a vitrinjükben (21 Újpesten, húsz a Hidegkuti Stadionban), és van 34 harmadik helyezésük is, 18 az Újpestnek, 16 az MTK-nak. A magyar bajnokságban tehát a Szusza Ferenc Stadionban fellépő két csapat összesen 118 alkalommal végzett a dobogón. Pluszban még ketten együtt 23-szor nyerték meg a Magyar Kupát (itt 12–11 az állás MTK javára). Szóval, a tradíció óriási, más kérdés, hogy ebben az idényben egyik csapat sem éri el a bajnoki dobogót; a két korábbi meccset az MTK nyerte meg 2–0-ra és 3–0-ra.

Néhány napja minden idők egyik legjobb csatárának visszatérése tartja izgalomban a brazil labdarúgó-közvéleményt. Az 58 éves Romário nem arra készül, hogy megváltsa a világot, de a fiával egy csapatban szerepelve ismét vágna néhány gólt. A világbajnok csatár tizenöt évvel a visszavonulása után döntött úgy, hogy ismét pályára lép – a másfél évtizedes kihagyás utáni újrakezdés is minden bizonnyal egyfajta rekord –, mégpedig az América RJ színeiben, amelynél az év eleje óta betölti az elnöki tisztséget. A Baixinho (Kicsi) becenévre hallgató klasszistól bejelentése miatt azt is megkérdezték, emlékszik-e még arra, miként játszanak profi szinten.

Vasárnap kezdődik a női divízió 1/A-csoportos jégkorong-világbajnokság. A klagenfurti tornán a magyar csapat célja, hogy visszatérjen a legjobbak közé, az elit mezőnyébe. Pat Cortina szövetségi kapitány lapunknak azt mondta: „A mi csapatunknak tényleg az erősebbek között kell lennie, de a tapasztalataink a közelmúltból azt mutatják, ha nem állunk készen arra, hogy százszázalékos teljesítményt nyújtsunk, akkor nem várhatunk jó eredményt. Az előző évben nem voltunk annyira jók, amennyire lehettünk volna, most az a legfontosabb célunk, hogy most a képességeinkhez mérten a lehető legjobban játsszunk.”

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik