A négybe készülnek a kaposváriak

JUTASI RÓBERT, KOVÁCS GÁBORJUTASI RÓBERT, KOVÁCS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.09.28. 03:47
Címkék

Szlovéniában, a Salonit Anhovo Kanal csapata ellen kezdi meg szereplését a Közép-európai Ligában (MEVZA) a Kométa-Kaposvár férfi röplabdacsapata. A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő az elmúlt idényben éppen csak lemaradt a sorozat négyes döntőjéről, így a somogyiaknak most nem is lehet más céljuk, mint a final fourba jutás.

„Rengeteget erősödött a mezőny a legutóbbi szezon óta, egyfajta kis Bajnokok Ligájának is lehet tekinteni a küzdelemsorozatot – mondta a Kaposvár trénere, Zarka Péter. – Hatalmas presztízs részt venni a ligában, a négyes döntőbe jutás pedig óriási érdem. A gazdagabb csapatok odáig jutottak, hogy szerződtetni tudnak egykét világsztárt is, így nagyon nehéz dolgunk lesz. Célunk, hogy a lehető legjobban játsszunk, és reméljük, ez elég lesz a négyes döntőhöz.”

A kaposvári keret jelentős átalakuláson ment keresztül a nyáron, hiszen a hét távozó helyére új játékosok érkeztek: Csoma Krisztián a Kecskemétet, Hoboth Ákos a MAFC-ot hagyta ott a bajnok kedvéért. Mellettük pedig három brazil légióst is igazolt a Kométa. Az első mérkőzésen ők még nem játszanak, és kérdéses az ujjtörést szenvedett Schulcz István szereplése is.

Ami pedig az ellenfeleket illeti: a Bajnokok Ligájában is érdekelt bécsi Aon hotVolleys (ide szerződött a fiatal magyar játékos, Németh Szabolcs) kiemelkedik a mezőnyből, és a szintén osztrák Hypo Tirol Innsbruck (Mózer Zoltán csapata) is erősnek tűnik. Mellettük még egy osztrák, két-két horvát és szlovén, valamint egy szlovák együttes indulása biztos, miután szeptember közepén a szlovák szövetség viszszaléptette a VKP Bratislava együttesét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik