Ökölvívás: hinniük kell magukban az Eb-re készülő junioroknak

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.20. 14:20
null
Az egri Bornemissza Gergely nemzetközi ökölvívó emlékversenyen az Eb előtt álló juniorkorosztály magyar versenyzői „mindössze” egy aranyérmet szereztek; Törteli Ferencet a válogatott vezetőedzőjét kérdeztük az esemény után.

Óriási mezőnnyel indult el május közepén az ötnapos Bornemissza Gergely nemzetközi ökölvívó emlékverseny Egerben: a hetvenharmadik alkalommal megrendezett viadalon tizenkilenc ország 381 korosztályos bokszolója lépett a ringbe. A szokásoknak megfelelően az ifjúsági és a juniorkorcsoport megmérette magát, melléjük pedig első alkalommal a serdülők is bekerültek a programba.

Utóbbi két kategóriának kiemelten fontos volt a megméretés,

ugyanis az ebbe tartozó fiataloknak heteken belül az év legfontosabb versenye, az Európa-bajnokság következik: a juniorok június második felében, a serdülők pedig júliusban kezdik meg a szereplést a kontinensviadalukon.

 Ennek megfelelően nagy volt a tétje a Bornemissza-emlékversenynek, ami válogatóként is szolgált az emlegetett események előtt. A serdülők között összesen tíz magyar aranyérmet jegyezhettünk fel, a magasan legnépesebb mezőnnyel zajló juniorviadal során viszont csak egyet – Kapcsos Vivien állhatott fel a dobogó tetejére.

Kapcsos Vivien a dobogó tetején Forrás: MÖSZ

Törteli Ferenc, a juniorválogatott szövetségi edzője az Utánpótlássportnak értékelt a viadal után.

„A közelgő Európa-bajnokság miatt a junioroké volt a legnépesebb mezőny. Erős csapatokkal érkeztek a külföldiek, többek mellett a skótok, a kazahok és az ukránok is részt vettek a viadalon, ráadásul a legjobbjaikkal – mondja a szakember. – Szenvedős meccseink voltak, sokat harcoltunk. A fiúk között sajnos nem avattunk bajnokot, hárman jutottak be a magyar srácok közül a döntőbe; legközelebb talán Horváth Szabolcs állt a győzelemhez, véleményes pontozással kapott ki a fináléban, a lányok között viszont Kapcsos Vivien ünnepelhetett, aminek nagyon örültünk, de Petrimán Patrícia is remekül szerepelt, neki végül ezüstérem jutott.

a munka pedig nem áll meg: ezen a héten az olaszokkal edzőtáborozunk együtt a fiúkkal, majd a lányokra vár olasz túra, hogy az utolsó héten egyesüljön a keret, és Tatán élesítsük a formát.”

Törteli kiemeli, mentálisan még sokat kell előrelépni a fiataloknak.

hogy meg tudják ugrani az előttük álló akadályt. Kőkeményen kell harcolni, és akkor az Európa-bajnokságon is ünnepelhetünk majd.”

(Kiemelt képünkön: Horváth Szabolcs (pirosban) támad Forrás: MÖSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik