A Gazzetta és a Sports Illustrated szerint 21-ig várhatunk az aranyra

Vágólapra másolva!
2008.08.05. 15:53
Két tekintélyes sportlap is megtippelte a pekingi olimpia összes érmesét: az olasz La Gazzetta dello Sport és az amerikai Sports Illustrated is különkiadásban foglalkozik az esélyekkel. Azt nem mondhatni, hogy a két újság elkényeztetné a magyarokat: a Gazzetta 5, az SI 3 aranyérmet vár a mieinktől, ráadásul augusztus 21. előtt egyik szerint sem ünnepelhetünk elsőséget.
Aranyakat várva: a Gazzetta öt, a Sports Illustrated három elsőséget vár a magyaroktól
Fotó: Reuters
Aranyakat várva: a Gazzetta öt, a Sports Illustrated három elsőséget vár a magyaroktól
Aranyakat várva: a Gazzetta öt, a Sports Illustrated három elsőséget vár a magyaroktól
Fotó: Reuters
Aranyakat várva: a Gazzetta öt, a Sports Illustrated három elsőséget vár a magyaroktól

Többoldalas összeállításban tippeli meg a pekingi olimpiai játékok érmeseit a La Gazzetta dello Sport és a Sports Illustrated: az olasz napilap a 16. helyre jósolja a magyarokat az éremtáblázaton (5 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzérem), míg az amerikai magazin mindössze 3 aranyat, 7 ezüstöt és 5 bronzot tippel. Ha az SI „jóslata” bejön, a magyar csapat 1924 óta a leggyengébb szereplését könyvelhetné el.

Hogy kitől várják az érmet a lapok?

A La Gazzetta dello Sport szerint az első magyar érmeknek augusztus 10-én örülhetünk: Imre Géza párbajtőrben ezüstöt, míg Cseh László 400 vegyesen bronzot szerez. 11-én Sidi Péter hoz egy bronzot, 13-án pedig a birkózó Lőrincz Tamás is a dobogó harmadik fokára állhat.

MINDEN, AMIT AZ OLIMPIÁRÓL TUDNI ÉRDEMES!

15-én a férfi párbajtőrcsapat és Cseh László szerez bronzot, 17-én pedig Pars Krisztián lesz harmadik férfi kalapácsvetésben. Az első aranyérmet Balogh Gábor hozza a férfi öttusa egyéni versenyben augusztus 21-én, majd az olasz sportnapilap szerint jön az éremeső kajak-kenuban: Vajda Attilát, Kovács Katalint, valamint a férfi kajak kettest 1000 méteren aranyra tippelik, míg a férfi és a női kajak kettes 500 méteren állhat a dobogó második fokára. Vörös Zsuzsannának a bronzérem jut női öttusában, míg az utolsó napon a női kézilabdázók ezüst-, a férfi vízilabdázók aranyéremnek örülhetnek.

Mondjuk a Gazzetta tippjeit nem árt némi óvatossággal kezelni: női kézilabdában ugyanis náluk az a dán válogatott nyeri az aranyérmet, amelyik ki se jutott Pekingbe…

Az olasz újságnál is gyengébb szereplést vár a magyaroktól a Sports Illustrated. A tekintélyes amerikai magazin Vajda Attilát, 500 méteren a férfi kajak kettest, valamint női kajak egyesben Kovács Katalint várja az élre.

Ezüstérmet annál többet jósolnak: Hadfi Dániel, a Kovács-Janics kettes, 1000 méteren a Kammerer-Kucsera kettes, a női kajak négyes, a férfi párbajtőr- és a női tőrcsapat, valamint Pars Krisztián állhat az SI szerint a dobogó második fokára. Az öt bronzérmet tippjük szerint Cseh László (400 és 200 vegyes), Ungvári Miklós cselgáncsozó, Sidi Péter sportlövő és Deák Bárdos Mihály birkózó hozza.

Ami azt illeti, itt is akadnak érdekes tippek: hogy mást ne mondjunk, férfi vízilabdában az első három helyezettnek Szerbiát, Horvátországot és Spanyolországot várják.

A TIPPEK

  • Sports Illustrated 3A–7E–5B
  • La Gazzetta dello Sport 5A–5E–7B

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik