Meglepő brazil barátkozás

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2007.12.12. 00:05
Címkék

A G-csoportban két kérdés már eldőlt: az Internazionale a kvartett első helyén végez, valamint a CSZKA Moszkva biztos utolsó. A második helyért azonban még kiélezett csata várható.

A Fenerbahce és a PSV számára egyáltalán nem érdektelen az utolsó forduló. A török csapatnak a saját kezében van a sorsa, egyszerűen csak nyernie kell hazai pályán az oroszok ellen. Ez nem lehetetlen küldetés, hiszen a moszkvai katonacsapat eddig nagyon halvány volt a csoportküzdelmek során, mindössze egy pontot szerzett, igaz, éppen a Fenerbahce elleni hazai találkozón.

Mivel mind a török, mind az orosz együttesben sok a brazil, lehet, nem alaptalan a (szintén több brazilt foglalkoztató) PSV félelme, hogy a CSZKA nem küzd teljes erővel. A Fener keretében Roberto Carlos, Edu Dracena, Alex, Derlei, valamint a már török állampolgárságú Gökcek Vederson, míg a CSZKA-nál Ramón, Daniel Carvalho, Dudu, Vágner Love, Eduardo és Jo képviseli a délamerikai országot. A hollandok attól félnek, hogy a nagy brazil barátkozásnak könnyed Fener-siker lesz a vége.

Az utóbbi négy kiírásban a PSV egyaránt eljutott a legjobb tizenhat közé, most azonban le kell győznie az olasz bajnokságban menetelő és a BL-ben is csak egyszer vereséget szenvedő Intert, ráadásul az Isztambulban történtekre is nagyon oda kell figyelnie. Továbbjutás esetén Jan Wouters, a Ronald Koemant váltó megbízott edző hősként adhatná át a posztot a Japánból hazaérkező Sef Vergoossennek, akinek szintén csak fél év jut a kispadon, mivel az eindhoveniek már megállapodtak Huub Stevensszel, hogy a jelenleg Hamburgban dolgozó edző náluk folytatja. A PSV-hez szerződő Dzsudzsák Balázsnak tehát leginkább a német szakemberrel kell jóban lennie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik