Gianluigi Buffon élete egyik legfontosabb mérkőzésére készül

Vágólapra másolva!
2007.11.16. 10:59
A világbajnok olasz labdarúgó-válogatott tagjai rendkívül elszántan készülnek a skótok elleni, sorsdöntő szombati Európa-bajnoki selejtezőre: Gianluigi Buffon élete egyik legfontosabb találkozójának nevezte a glasgow-i rangadót. A Juventus világklasszis kapusa leszögezte, fel sem merül benne és társaiban, hogy megismétlődhet a futballtörténelem, és az együttes nem harcolja ki a továbbjutást.
Gianluigi Buffon a világbajnoki trófeával
Gianluigi Buffon a világbajnoki trófeával
Gianluigi Buffon a világbajnoki trófeával
Gianluigi Buffon a világbajnoki trófeával

A tavalyi németországi diadalt megelőzően az olaszok 1982-ben nyertek világbajnokságot és utána kiestek az Eb-selejtezőn. Ezúttal is bizonytalan az olasz sorsa, hiszen jelenleg a B csoport harmadik helyén állnak, igaz egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a skótok és a franciák.

“Nemzetközi pályafutásom egyik legfontosabb mérkőzése lesz a Skócia elleni találkozó” – jelentette ki Buffon.

A 29 éves sztár eddig 79 alkalommal húzta magára az A-válogatott mezét, már számos sorsdöntő találkozón szerepelt.

“Gondolni sem akarok arra, hogy nem jutunk ki az EURO2008-ra. Óriási csapás lenne számunkra” – mondta a Juventus hálóőre, majd így folytatta: - Rendkívül egységes keretet alkotunk, ez az egyik legfőbb erősségünk. Biztos vagyok, hogy nem követünk el hibát a legfontosabb mérkőzésen. Sikeresen kell befejeznünk az a munkát, amit másfél évvel ezelőtt elkezdtünk.”

Ha az olaszok szombaton nem veszítenek az 1 pontos előnnyel a második helyen álló skótok vendégeként, akkor biztosan továbbjutnak, lévén szerdán a Feröer-szigeteket fogadják Modenában.

“Számos jó eredménnyel a hárunk mögött szerepelünk Skóciában, és a győzelem jelentené a tejszínhabot a tortánkon. Tudjuk, hogy kemény csata vár ránk, de mindkét együttes számára felbecsülhetetlen értéke lenne a sikernek. Nehéz dolgunk lesz a Hampden Park hangulata és a győzelmi vágy miatt. Tiszteljük a skótokat, de nem félünk tőlük. Nem ijedhetünk meg, ennél sokkal nagyobb a tapasztalatunk” – szögezte le Buffon.

Az olaszok önbizalmát az is növelheti, hogy hazai pályn simán, 2-0-ra múlták felül a szombati riválist.

A két együttes eddig kilencszer találkozott. Hat olasz és egy skót győzelem született két döntetlen mellett, a gólarány pedig 16-3.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik