Kiütés helyett szenvedés

A mérkőzésről tudósított: MOLNÁR JÓZSEF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: MOLNÁR JÓZSEF, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.11.04. 00:42
Címkék
Megszenvedett a sikerért az MTK Tatabányán: a fővárosi kék-fehérek sok helyzetet kihagytak, ami majdnem megbosszulta magát, a Tatabánya közel állt ahhoz, hogy nagy meglepetésre pontot mentsen. Hogy ez végül nem sikerült, az a két csapat között egyértelműen megmutatkozó tudáskülönbségnek tudható be.

A reménytelenségből kellene kitörnie a Tatabányának, s szorult helyzetét ismerve nem meglepő módon nagy lelkesedéssel kezdett, ám az ellenfél tizenhatosáig csak ritkán jutott el, támadásai hamar zátonyra futottak a rengeteg pontatlanság miatt. Az MTK gyors paszszokkal igyekezett helyzetet teremteni, játékosai letámadták a hazai védőket, és ennek már a tizedik percben meglett az eredménye, azt viszont erős túlzás lenne állítani, hogy a gól jót tett volna a találkozónak.

Az MTK nyugodtan építgette támadásait, de a vezetés birtokában nem diktált eszeveszett tempót, a Tatabánya igyekezetéhez pedig igen szerény tudás társult, s így az egyenlítés reményével kecsegtető játék helyett csupán küszködött. Jellemző, hogy Weisz Tamás felső lécen csattanó lövését leszámítva a szünetig nem is akadt gólszerzési lehetősége.

A második félidő pedig úgy kezdődött, mintha a vendégek lettek volna hátrányban. Ők pörgették fel a játékot, ők futballoztak vehemensebben, és ha Vukasin Polekszicsnek csak kicsit rosszabbak a reflexei, az MTK villámgyorsan több góllal is elhúzhatott volna. A házigazdának momentumai sem voltak, folyamatosan védekezésre kényszerült, és csak elvétve keveredett át az ellenfél térfelére. A futball azonban ezúttal is megbüntette a ziccereit eltékozló csapatot. Amikor a Tatabánya nagy nehezen végre eljutott Végh Zoltán kapuja elé, Kulcsár Tamás hatalmas hibáját követően kiegyenlített.

Óriási ajándékot kapott ezzel a sorstól a Tatabánya, és a szerencse még perceken át fogta a kezét. Az MTK ugyanis továbbra is többet kezdeményezett, és elképesztő módon hagyott ki hatalmas helyzeteket. A vendégek mintha meg lettek volna átkozva, ám Pintér Ádám a csatárok segítségére sietett, és egy bátor egyéni akció végén ismét megszerezte a vezetést az MTK-nak. Ettől fogva nem lehetett kétséges, hogy a fővárosiak begyűjtik a három pontot, mert bár a Tatabánya a hajrára összeszedte maradék erejét, nem volt esélye ismét egyenlíteni.

A gyenge első és elfogadható második félidőt hozó találkozón tükröződött a két csapat tudása közötti különbség, és ha az MTK jó százalékkal használja ki helyzeteit, kiütéses vereséget mérhetett volna a lelkes, de roppant halvány Tatabányára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik