Drámai végjáték után a Besiktas nyerte a Török Kupát

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 22:01
Történelme 11. kupagyőzelmét aratta a Besiktas (Fotó: Getty Images)
A Besiktas nyerte meg a Török Kupát, mivel a csütörtök esti döntőben 3–2-re legyőzte a Trabzonsport. Bosznia-Hercegovinában a Zrinjski lett a kupagyőztes, amely a döntőben kettős győzelemmel múlta felül a Borac Banja Lukát.

A Besiktas a 11., a Trabzonspor a 10. kupagyőzelmére hajtott a Török Kupa isztambuli döntőjében. A bajnokság harmadik helyén álló Trabzonspor került előnybe Pau Onuachu góljával, de a Besiktas az első félidő hajrájában tizenegyesből egyenlített, sőt a második játékrészben Salih Ucan fejes góljával a vezetést is megszerezte.

A hajrához érkezve a csereként beálló korábbi Arsenal-játékos, Nicolas Pépé egyenlített, azonban ekkor még nem volt vége az izgalmaknak. A 94. percben egy rosszul sikerült felszabadítás után Al Musrati kapásból lőtt a jobb alsó sarokba, így a Besiktas 3–2-re nyert és történelme 11. Török Kupa-győzelmét ünnepelheti.


Bosznia-Hercegovinában szerda este rendezték a kupadöntő visszavágóját, melyet az első felvonáshoz hasonlóan 1–0-ra behúzott a Zrinjski. Így a mostari székhelyű csapat kettős győzelemmel megvédte a címét és történelme során harmadszor is megnyerte a Bosnyák Kupát.

TÖRÖK KUPA
DÖNTŐ
Besiktas–Trabzonspor 3–2

BOSNYÁK KUPA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Borac Banja Luka–Zrinjski 0–1
Kupagyőztes: a Zrinjski, kettős győzelemmel 2–0-s összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik