Eljött a bizonyítás ideje (1.)

CH. GÁLL ANDRÁS jelenti LiverpoolbólCH. GÁLL ANDRÁS jelenti Liverpoolból
Vágólapra másolva!
2007.06.28. 00:25
Címkék
Túl van az első liverpooli napján Németh Krisztián és Simon András: az ötszörös BEK/BL-győztes klub két magyar fiatalja. Az MTK-tól Angliába szerződő két csatár válogathatott a számukra felkínált lakások között, este azonban még szállodában hajtotta álomra a fejét. Csütörtökön már minden csepp energiára szükségük lesz, edzés a melwoodi pályán a világ egyik legjobb, legeredményesebb menedzsere, Rafa Benítez vigyázó tekintetétől kísérve!

Úgysem hiszi el senki sem, de igaz: az élet úgy hozta, hogy e sorok írójának lapunk kiadója véletlenül ugyanabban a szállodában, a Sir Thomas Hotelben foglalt szobát, mint ahol Németh Krisztiánék öttagú kis csapata – Simon András, a másik Liverpool-csatár, Kövesdi Viktor és Pataky Tibor, a srácok útját egyengető CMG menedzseriroda két tulajdonosa és Zsóka, Németh Krisztián 20 éves, roppant életre- no meg szemrevaló barátnője is megszállt.

Innen húsz méterre, a Victoria és a Stanley Street sarkán egy falmélyedésben kendős öreg hölgyet ábrázoló bronzszobor üldögél egy padon, magányosan – Eleanor Rigby. Nekünk, középkorúaknak természetesen ismerős a néni („all the lonely people”), jóllehet a valóságban sohasem létezett. Paul McCartney adta őt ajándékba a világnak az 1966-os Revolver című Beatlesbakelitlemezen, de egyidejűleg szinglin is kiadták a nótát, a B-oldalon egy másik örökzöld, a Yellow Submarine hallható. Rigby mama története 1966 nyarán négy hétig vezette a szigetországi slágerlistát.

Nincs különbség sztárok és tanoncok között

Szóval itt, a liverpooli belváros takaros szállodájában laknak az MTK agárdi futballsulijából, a Sándor Károly Akadémiáról kiröppenő tinédzserek, és ide toppant be szerda reggel negyed tízkor a Liverpool FC intézője.

Az intézőt persze csak a mi fogalmaink szerint tessék érteni, az úr olyan elegáns volt, mintha a Lordok Házának lenne a tagja, és nem a két magyar fiatalnak jött volna segíteni lakást keresni. A szerdának ugyanis a letelepedés előkészítése volt a fő programpontja, hogy aztán csütörtökön kora reggel már munkába álljanak honfitársaink a melwoodi edzőközpontban.

A technikai igazgató – mégse „intézőzzük” le az oly fontos pozíciót betöltő gentlemant – már-már szürreálisan készséges és barátságos volt, az embernek óhatatlanul eszébe jutott: hogyan tudná még ezt fokozni, ha nem két, ez idő szerint az európai sereghajtók közé tartozó országból származó tinédzser, hanem mondjuk Ronaldinho és Kaká liverpooli beilleszkedésének megkönnyítése lenne a feladata.

„Akkor is ugyanígy viselkedne, mi már hosszú hónapok óta szoros kapcsolatban állunk a klub számos alkalmazottjával, valamennyien ilyenek – adta meg a lebilincselő s mifelénk nem mindig magától értetődő bánásmód magyarázatát Pataky Tibor. – Ösztönösen adják

meg ugyanazt a tiszteletet a Liverpool FC szolgálatába szegődő labdarúgóknak, legyen szó Steven Gerrardról vagy Simon Andrásról. Még azt is megkérdezte a vendéglátónk, hogy nem lenne-e kedvük a srácoknak magyar étteremben kosztolni, mert ha esetleg elviselhetetlenné válna a honvágyuk, megkeresik a legközelebbi magyar vendéglőt, és oda fizetik be a fiúkat…”

Kiderül, mennyit ér a hazai képzés

Németh Krisztián és Simon András tágra nyílt szemmel figyelte, mi történik körülöttük – az angol nyelvvel még csak barátkoznak, jóllehet szerződésük aláírásakor már jártak Liverpoolban –, nekik alighanem már a csütörtöki edzésen járt az eszük.

„Kíváncsi vagyok, mire elegendő a tudásunk a Liverpool tartalékcsapatában – gondolkodott


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik