Füvön is megvan az első

BÁLINT MÁTYÁS, RÁC BENEDEK BALÁZSBÁLINT MÁTYÁS, RÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2007.06.27. 08:46
Címkék
Győzelemmel kezdett a wimbledoni bajnokság főtábláján Szávay Ágnes, aki az első fordulóban két játszmában búcsúztatta a cseh Eva Birnerovát. Czink Melinda mérkőzése a hatodik kiemelt szerb Ana Ivanovics ellen végül nem fért bele a keddi programba.

Kedden végre Szávay Ágnes is bemutatkozott a wimbledoni bajnokság főtábláján: a 18 esztendős magyar lány Eva Birnerová elleni mérkőzése hétfőn az eső miatt elmaradt, a keddi, napos időben azonban már nem volt akadálya, hogy összecsapjanak a hölgyek.

A selejtezőt követően négy nap szünet után pályára lépő Szávay nem kezdte jól a találkozót, indulásképp ellenfele elvette az adogatójátékát, de a következő gémben a magyar lány kihasználta harmadik lehetőségét, és egyenlített. Ezután azonban a világranglista 97. helyén álló cseh javult fel, és hamar 4:2-es előnyre tett szert, volt, amikor hét labdamenetet nyert egymás után, miközben Ági nem találta a helyét és adogatásait – hat kettős hibát ütött csak az első játszmában. Ám 2:4 után megrázta magát, egymás után nyerte meg a labdameneteket, és előbb elnyerte Birnerová adogatójátékát, majd 5:4-es vezetésénél ismét elvette a cseh szervagémjét, és első szettlabdáját kihasználva 38 perc alatt behúzta a játszmát. A második felvonásban aztán már a legjobb formáját mutatta a magyar lány: első adogatásai ugyan még mindig lehettek volna jobbak, de így is mindössze négy labdamenetet veszített saját szervái után. Szávay ráadásul a megnyert pontok felét nyerő ütéssel fejezte be a játszmában. A cseh hölgy sokáig nem találta játékának ellenszerét, majd 3:0 után ugyan nyert egy gémet, ám ezt leszámítva momentuma sem volt: 5:1-nél Ági három meccslabdához jutott, de már az elsőt kihasználta, és bejutott a második fordulóba. Ott a 24. kiemelt Aljona Bondarenko lesz az ellenfele, aki sima, 6:1, 6:2-es győzelmet aratott az amerikai Jill Craybas ellen. A 22 éves ukrán hölgy nem könnyű ellenfél, ráadásul az elmúlt hetekben két füves pályás felvezetőtornán is a negyeddöntőbe jutott.

„A találkozó előtt nyugodt voltam. Úgy éreztem, illene megnyernem a meccset, de nem aggódtam, végül is nem azon múlik a karrierem, hogy megverem-e Birnerovát vagy sem – mondta Szávay Ágnes. – Mindketten rosszul kezdtünk, de aztán belejöttem, és végig én irányítottam. Sok kettős hibát ütöttem az elején, ezen majd javítanom kell, de a találkozó második felében már jól ment a tenisz. Igyekszem majd Bondarenko ellen is minél jobban játszani.”

A női egyes másik magyar versenyzője, Czink Melinda az előzetes kiírással ellentétben nem lépett pályára kedd este, miután a hatodik kiemelt szerb Ana Ivanovics elleni találkozója nem fért bele a programba.

A hölgyeknél egyébként lapzártánkig nem történt meglepetés: az orosz Marija Sarapova, a szerb Jelena Jankovics és a francia Amélie Mauresmo is kényelmes győzelemmel jutott a második körbe, az amerikai Venus Williams viszont épphogy le tudta győzni az orosz Alja Kudrjavcovát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik