Veretlen női párosok

BÁLINT MÁTYÁS jelenti ZágrábbólBÁLINT MÁTYÁS jelenti Zágrábból
Vágólapra másolva!
2007.05.23. 16:35
Címkék
Tóth Krisztina és Póta Georgina, valamint Lovas Petra és Pergel Szandra is győzelemmel kezdte a vb-t.

Két unalmas nap Zágrábban – sikerekkel kezdődött a 49. egyéni világbajnokság a magyarok számára. A mieink már vasárnap megérkeztek a horvát fővárosba, ám kedd estig egyiküknek sem volt jelenése a vb-n – addig csak a selejtezőket rendezték. Így aztán fiúk és lányok sokat aludtak, nagyokat ettek, és forró csokit iszogattak a napi két edzés között – bár a tréningek sem voltak az igaziak. Az edzőtermeket ugyanis – noha nem voltak éppen kicsik – zsúfolásig megtöltötték a kínai újságírók, akik a világelső Ma Lin vagy az egyesben címvédő Vang Li-csin minden mozdulatát kíváncsian lesték.

A hosszú várakozás után aztán estére asztalhoz állhattak a mieink, elsőként a női párosok. A legjobb európai kettősként a kilencedik helyen kiemelt Tóth Krisztina és Póta Georgina indulásnak egy, a selejtezőből a főtáblára kerülő venezuelai duót intézett el sima 4:0-val.

„Sokat nem érdemes mondani a meccsről, kiemeltként illett legyőznünk egy selejtezős párost. Ez még inkább csak a ráhangolódás időszaka, a neheze szerdán következik” – értékelt Tóth, míg társa apróbbakat ásítozva jegyezte meg, meccs közben is kicsit kábán mozgott. Hiába, a lányok nincsenek hozzászokva a túl sok pihenéshez. Ami a másik magyar egységet illeti, a vb-újonc Pergel Szandra és Lovas Petra is hamar belelendült a kényelmesebb napok után: egy igen erős lengyel párost múltak fölül öt szettben. Számukra azonban szerdán nagy megméretés jöhet a legjobb 32 között a német Európabajnok Elke Wosik és Wu Jiaduo ellen. Pótáékra itt is egy verhető duó vár, Tajvanból.

A fiúknak nem volt ekkora szerencséjük – már a sorsolással sem. Pázsy Ferenc és Fazekas Péter például hiába játszott helyenként egészen jól a világ egyik legjobb párosa, a hetedik helyen kiemelt hongkongi Cseung Juk és Leung Csu-jan ellen, ez is csak két szoros szettre volt elég, ahogyan Jakab János és Zwickl Dániel is kikapott egy szintén erős cseh kettőstől. Zwickl késő este sem járt jobban: egyesben a spanyolok kínaijától, He Zhi Wentől kapott ki 4:2-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik