Otthon, édes otthon

B. Z., R. D.B. Z., R. D.
Vágólapra másolva!
2006.12.08. 00:40
Címkék
A második játéknapon veretlenek maradtak a magyar csapatok az európai kupák hazai selejtezőiben.
Dunaújvárosban (BEK) az angol Sheffield pólósai csak statisztáltak a Főiskola-ELCO csapatának. Noha sokat hibázott a dunaújvárosi gárda, a támadások befejezésénél Brávik Fruzsinát nem tudták tartani a vendégek. A center vezérletével, valamint a nagy önbizalommal játszó Szűcs Gabriella találataival (a félpályáról is gólt lőtt) magabiztosan gyűjtötte be a három pontot Mihók Attila eddig hibátlan csapata.

Mint a nemzetközi kupák selejtezőin minden alkalommal, a női LEN-kupa budapesti kvalifikációs tornáján is a rendező csapat határozza meg a csoport menetrendjét. A házigazda Újpest-OSC-Cemelog vezetői úgy tervezték, hogy egy pillekönnyű rivális, az angol Penguin London csapata ellen kezdik a sorozatot. Igen ám, de a britek repülője csak szerda este landolt Ferihegyen, így az OSC kénytelen volt módosítani a terven, s a görög Patrasszal játszani. A végeredmény vereség (10–11), amiről tulajdonképpen a Pingvinek tehetnek. Meg is bosszulták ezt a magyarok, csütörtök délelőtt 16–2-re kiütötték őket, aztán délután lendületből elgázolták a francia Union Bordeaux-t is (23–4).

BEK-SELEJTEZŐ
Nők. D-csoport, Dunaújváros, 2. forduló:

Dunaújvárosi Főiskola-ELCO–City of Sheffield (angol) 16–6, CN Sabadell (spanyol)–Fezko Strakonice (cseh) 17–12.
LEN-KUPA, SELEJTEZŐ
Nők. A-csoport, Hajós uszoda, 2. forduló:

Olimp Novgorod (orosz)–Union Bordeaux (francia) 20–4, Újpest-OSC-Cemelog–Penguin London (angol) 16–2, ASD Roma (olasz)–CN Moscardo (spanyol) 19–9. 3. forduló: Újpest-OSC-Cemelog–Union Bordeaux (francia), 23–4, Patrasz (görög)–CN Moscardo 15–12, ASD Roma–Penguin London 18–6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik