Lisztes Krisztián a Mönchengladbach kiszemeltje

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2005.08.30. 14:45
Címkék
Úgy néz ki, megoldódik Lisztes Krisztián helyzete. Mint ismert, a Werder Brementől távozó válogatott középpályás már hónapok óta nem talál csapatot, de most két napig Mönchengladbachban készül.
Lisztes Mönchengladbachban újra labdába rúghat (fotó: Meggyesi Bálint)
Lisztes Mönchengladbachban újra labdába rúghat (fotó: Meggyesi Bálint)
Lisztes Mönchengladbachban újra labdába rúghat (fotó: Meggyesi Bálint)
Lisztes Mönchengladbachban újra labdába rúghat (fotó: Meggyesi Bálint)
Lisztes Mönchengladbachban újra labdába rúghat (fotó: Meggyesi Bálint)
Lisztes Mönchengladbachban újra labdába rúghat (fotó: Meggyesi Bálint)


Lisztes Krisztián, a magyar labdarúgó-válogatott jelenleg csapat nélküli középpályása az elkövetkező két napban a Borussia Mönchengladbach együttesénél tesztel.

A 29 éves futballista a nyáron már több csapatnál is próbálkozott, de hol rá nem tartottak igényt, hol pedig számára nem voltak elfogadhatóak a feltételek.

Lisztes az elmúlt időszakban több alkalommal is kijelentette, hogy Spanyolországban szeretné folytatni pályafutását, de onnan nem érkezett komolyabb ajánlat, inkább német, osztrák, angol és olasz csapatok háza táján merült fel a neve.

A Borussia Mönchengladbach sportigazgatója, Peter Pander elmondta, hogy "Lisztes már megmutatta a Bundesligában, hogy mit tud. Ő lehet a távozó Marek Heinz alternatívája."

Heinz, a 28 éves cseh válogatott támadó középpályás a napokban hagyta el a klubot, és 2,25 millió euróért a török Galatasaray játékosa lett. A Gladbachnál tudták, hogy pótolni kell őt, így merült fel Lisztes neve.

Lisztes Krisztián

Született: 1976. július 2., Budapest
Posztja: középpályás
Magassága/testsúlya: 178 cm/73 kg
Válogatott mérkôzései/góljai száma: 50/8
Klubjai: Ferencváros (–1996. december), VfB Stuttgart (1997. január– 2001), Werder Bremen (2001–)
Legnagyobb sikerei: KEK-döntôs (1998), 2x magyar bajnok (1995, 1996), német bajnok (2004), 2x Magyar Kupa-gyôztes (1994, 1995), 2x Német Kupa-gyôztes (1997, 2004)
Ha Lisztesnek sikerül a Bökelbergbe szerződnie, akkor neves játékostársak között szerepelhet. Horst Köppel együttesének (aki korábban a válogatottnál Franz Beckenbauer segítője volt) tagja az amerikai kapus Kasey Keller, a dán válogatott védő, a Milanban és az Internazionaléban is megfordult Thomas Helveg, a korábban a német válogatottban is többször játszó Jörg Böhme és Christian Ziege, illetve a csatársorban szerepel a Stuttgartban és a Bayern Münchenben a gólokat ontó brazil Giovane Elber, a villámgyors szélső, Oliver Neuville és a szintén gólerős belga Wesley Sonck is. A hírek szerint Lisztesnek egy éves kontraktust akarnak felajánlani a Gladbach vezetői.

A Borussia Mönchengladbach a Bundesliga fennállása óta ötször nyert bajnokságot, az 1970-71 és 1971-72, valamint az 1974-75, 1975-76, 1976-77-es bajnokságot nyerte meg, ám a kilencvenes évek vége óta többször is elbúcsúzott az élvonaltól.

Ha Lisztesnek nem jön össze a mönchengladbachi szerződése, akkor még van egy lehetősége, ugyanis a svájci St. Gallen is szeretné őt leigazolni. Az átigazolási határidő egyébként augusztus 31-én, éjfélkor jár le.


Korábbi írásaink Lisztes Krisztiánról:

Lisztes több segítséget várna a Schaaf-stábtól
Lisztes először játszott kilencven percet a sérülése óta
Lisztes a bolgárok ellen készül
Lisztes edzésbe állt
Lisztes: újabb egy év a Werdernél
A Ferencváros masszőre gyógyítja Lisztes Krisztiánt
Kicker: Lisztes lett a legjobb magyar
Hrutka és Szűcs után Lisztes
Lisztes túl a műtéten
Újabb szerződést ajánlott a Werder Bremen
Lisztes szalagszakadása
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik