West Bromwich: újabb Andy Johnson a láthatáron

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2005.05.20. 23:04
Címkék
Jeremy Peace elnök már korábbi nyilatkozataiban is megerősítette, hogy az idén éppencsak bentmaradó West Bromwich Albiont igencsak meg kell erősíteni, ha a következő szezonban nem szeretnének hasonlóan nehéz helyzetbe kerülni, mint idén.
Johnsont felvinné a Premier League-be a West Bromwich...
Johnsont felvinné a Premier League-be a West Bromwich...
Johnsont felvinné a Premier League-be a West Bromwich...
Johnsont felvinné a Premier League-be a West Bromwich...
Johnsont felvinné a Premier League-be a West Bromwich...
Johnsont felvinné a Premier League-be a West Bromwich...
A szakmai stáb első lépésként a tavaly kulcsembernek számító játékosokat akarja megtartani, akik már akkor is kijelentették, hogy a West Bromwichnál akarják folytatni pályafutásukat, amikor még közel sem volt biztos, hogy Bryan Robson együttese a következő szezont is a Premier League-ben tölti. Elsőként Greening, Gera, Horsfield és Robinson jelentette be, hogy bármi történik, maradnak. Egyedüli kivételként a nigériai olimpiai bajnok, Nwankwo Kanu fenyegetőzött azzal, hogy ha kiesnek távozik, bár a szezonban mutatott formáját tekintve lehet, hogy nagyobb fenyegetés a WBA számára, ha marad...

Minden valószínűség szerint marad a West Bromwichnál az Év játékosának választott 27 éves Ronnie Wallwork, akinek két éves szerződéshosszabbítást kínáltak. Egy biztos távozóról tudunk eddig beszámolni: Jason Koumast, az amúgy remek képességű walesi irányítót átadólistára tették, mivel a szakmai stáb elégedetlen a hozzáállásával, valamint a védekezőjátékával.

Bryan Robson vezetőedző Gera Zoltánnal (képünkön) kapcsolatos szándékai egybecsengenek azzal, amit a West Bromwich Albion elnöke, Jeremy Peace mondott a minap - hogy szó sem lehet eladásról.

A The Mirror nevű brit lap szerint Robson kijelentette: úgy látná jónak, ha a magyar légiós kivásárlási árát 20 millió fontban (7.3 milliárd forintban) állapítanák meg.

Noha Gera értéke alaposan megnőtt az elmúlt szezonban - azt mondják, három és fél millió körül lehet -, az említett összeg nyilvánvalóan irreális, "bedobásának" csak az lehet a célja, hogy a középpályás mindenképpen a klubnál maradjon a következő idényre.

Szerződése még két évig érvényes, az állítólag érdeklődő Tottenham és Aston Villa hivatalosan még nem jelentkezett.

Az NSO ajánlja:

A bajnokság állása, eredmények: Premier League 2004-2005

FociGuru - Állítsd össze és vezesd sikerre saját sztárcsapataidat!

A Premier League csapatai 2004-2005

Mindent a bajnokságról

Magyar légiósok Angliában
Szurkolói szoftverek

Futball-lexikon

A maradók után az erősítésekről: Bryan Robson szeretné megszerezni a csatársorba a góllövőlistán második helyen végzett Andy Johnsont a Crystal Palace-tól. Mi több, a birminghamiek már konkrét ajánlatot is tettek, miszerint 2 millió font mellett a walesi Robert Earnshaw-t is odaadnák cserébe az angol válogatottban is bemutatkozó játékosért. Érdekesség, hogy a WBA keretében már szerepel egy Andy Johnson, de a walesi középpályás már hosszabb ideje sérült, és azért nem lehet egy napon említeni a londoniak játékosával...

Az angol Andy Johnson iránt egyébként érdeklődik a Birmingham City is, amely azóta valószínűleg már a falba veri a fejét, hogy milyen könnyen lemondott három évvel ezelőtt a csatárról. A kopasz támadó ugyanis akkoriban Steve Bruce együttesét erősítette, ám az ír válogatott Clinton Morrison átigazolása fejében némi készpénz kíséretében ő költözött a Selhurst Parkba. És bár Morrisonnak voltak jó meccsei Birminghamben, a szezon nagy részében a kispadon ült.

A Crystal Palace egyébként kategorikusan elutasít minden megkeresést, ami Johnson átigazolására irányul. Ez a jelenlegi állapot, de David Gold, a Birmingham City első embere azt nyilatkozta: meglepné, ha Johnson a másodosztályban kezdené a szezont, mivel onnan nehezen tartja meg helyét az angol válogatottban...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik