Válogatott: Nem Ronaldo lesz a magyar védők legkeményebb ellenfele – Lang

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.12.12. 13:02
null
Lang Ádám nem először csaphat össze Cristiano Ronaldóval Európa-bajnokságon (Fotó: AFP)
2021-ben a világ legjobb támadóival nézhetnek majd farkasszemet a magyar válogatott védői: a portugál Cristiano Ronaldóval és a francia Kylian Mbappéval az Európa-bajnokságon, az angol Harry Kane-nel és a lengyel Robert Lewandowskival pedig a vb-selejtezőkön mérhetik össze erejüket a mieink. A DIGI Sport híradója megkérdezte Lang Ádámot, hogy melyik labdarúgót tartja a legrettegettebbnek.


„Én Lewandowskit mondom. Fizikailag is pokoli erős, parádésan fejel, a légi párbajokban majdhogynem verhetetlen, nagyon jól érzi az ütemet, egy igazi gyilkos befejezőcsatár. Amikor lehetősége van a gólszerzésre, akkor ő beveri”– nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Lang Ádám, az Omonia Nicosia 36-szoros válogatott hátvédje.

 

Lang szerint Lewandowski Ronaldónál is veszélyesebb – mondja ezt annak ellenére, hogy 2016-ban a 3–3-ra végződő magyar–portugál Eb-meccsen CR két gólt is lőtt. De egyvalakit még kiemelt a négyesből.

„Mbappénak a gyorsasága és a dinamikája az, ami utolérhetetlen. Ha van ideje, területe, és jól meghúzza, akkor körülbelül sanszod sincsen”– mondta a PSG villámgyors zsenijéről Lang Ádám.

A hátvéd egyetért azzal, hogy 2021-ben emlékezetes év vár válogatottunkra.

„Remek kihívásokkal teli, amolyan vizsgaév lesz ez mindenki számára. Ha azt tudjuk folytatni, amit idén nyújtottunk, hogy képesek vagyunk felvenni a versenyt az ellenfelekkel és bátran tudunk futballozni, mindig odafigyelve, akkor remek mérkőzéseket fogunk jövőre is játszani.”

Hogy mennyi esélyük lesz a magyar védőknek Lewandowski ellen, az március végén, a magyar–lengyel vb-selejtezőn máris kiderül, majd nyáron jöhetnek a franciák és a portugálok elleni Eb-csaták.

A teljes interjút itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik