Észak-Korea nem fogadja Japánt – elhalasztották a vb-selejtezőt

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 11:35
Csütörtökön Japán legyőzte Észak-Koreát a csoportkörben (Fotó: Getty Images)
Elhalasztották a keddre, Phenjanba kiírt észak-koreai–japán labdarúgó világbajnoki selejtezőt.

A Kyodo japán hírügynökség értesülése szerint Észak-Korea – amely nem áll diplomáciai kapcsolatban Tokióval – a Japánban tapasztalható fertőző betegségekre hivatkozva még szerdán arról tájékoztatta az Ázsiai Labdarúgó-szövetséget (AFC), hogy nem fogadja az ellenfél küldöttségét.

Az AFC a nemzetközi szövetséggel (FIFA) és az érintett felekkel egyeztetve úgy döntött pénteken, hogy egy később kijelölendő semleges helyszínen kell megrendezni az összecsapást.

Észak-Korea és Japán az ázsiai vb-selejtező B-csoportjában érdekelt Szíria és Mianmar mellett. Japán csütörtökön 1–0-ra győzte le Észak-Koreát.

„Félidőben”, azaz három fordulót követően Japán veretlenül, 9 ponttal vezet, második Szíria 4, harmadik Észak-Korea 3, negyedik Mianmar 1 ponttal. A kvartett első két helyezettje jut tovább a kvalifikáció következő körébe.

Észak-Korea ezt megelőzően 2019-ben játszott nemzetközi férfi mérkőzést Phenjanban, akkor a 2022-es vb selejtezőjében. A tervek szerint idén júniusban a fővárosban fogadnák a szíriai és a mianmari válogatottat.

Februárban az észak-koreai és a japán női válogatott ugyancsak Phenjanban találkozott volna olimpiai selejtezőn, de végül Szaúd-Arábiába tették át a rendezést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik