Válogatott: Gera Zoltán két kulcstényezőről beszélt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.13. 07:56
Gera Zoltán szerint nagyon nehéz mérkőzésen van túl a magyar labdarúgó-válogatott, míg a norvégok ellen 1–0-ra megnyert meccsen csereként beálló Nagy Ádám reméli, hogy az Eb-pótselejtező vasárnapi visszavágóján is sikerül a csütörtökihez hasonló taktikus játékot nyújtani.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt – idézi a fradi.hu a meccset végigjátszó Gera Zoltánt. – A kelleténél kicsit lassabban kezdtünk, de miután az első pár percet sikerült átvészelnünk, jól játszottunk. Ki tudtuk hozni a labdát, helyzeteink voltak, és a vezetést is megszereztük. A második félidő még nehezebb volt, kevesebb energiánk maradt előre menni. Összességében elégedettek lehetünk, hiszen nemcsak fontos idegenbeli gólt lőttünk, hanem nyerni is tudtunk.”fradi.hu a meccset végigjátszó Gera Zoltánt. – A kelleténél kicsit lassabban kezdtünk, de miután az első pár percet sikerült átvészelnünk, jól játszottunk. Ki tudtuk hozni a labdát, helyzeteink voltak, és a vezetést is megszereztük. A második félidő még nehezebb volt, kevesebb energiánk maradt előre menni. Összességében elégedettek lehetünk, hiszen nemcsak fontos idegenbeli gólt lőttünk, hanem nyerni is tudtunk.”

A Ferencváros rutinos játékosa – aki sárga lapjai miatt kénytelen lesz kihagyni a vasárnapi visszavágót – két tényezőben látta a siker kulcsát.

„Ahogy eddig, most is az volt a kulcs, hogy szervezetten játszottunk, ez az erősségünk. Emellett plusz motivációt jelentett a csapat számára az a nagyon rossz hír, amit reggel kaptunk szegény Fülöp Marciról. Ilyenkor az ember jobban értékeli az igazán fontos dolgokat az életben. Ma a pályán Marciért is küzdöttünk.”

Nagy Ádám csereként húsz percet töltött a pályán.

„Azt beszéltük a lefújás után az öltözőben, hogy biztosan érdekes összefoglalót lehetne készíteni a meccsből, gyakran forogtak veszélyben a kapuk – mondta Nagy Ádám a zöld-fehérek hivatalos honlapjának. – Ilyen meccsbe kicsit nehéz beszállni, de örülök neki, hogy nekem és Lovrencsics Gerinek is jól sikerült. A visszavágón is a maihoz hasonló taktikus játékra lesz szükség, és akkor meglehet az Eb-részvétel.”

EB 2016
PÓTSELEJTEZŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–1)
Oslo, Ullevaal Stadion, 27 182 néző. Vezette: Clattenburg (angol)
NORVÉGIA:
Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Högli – Skjelbred (Helland, 86.), Tettey, Johansen, Berget (Elyonoussi, 74.) – Söderlund (Pedersen, 60.), Henriksen. Szövetségi kapitány: Per-Mathias Högmo
MAGYARORSZÁG:
Király G. – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera – Németh K., Kleinheisler (Nagy Á., 72.), Elek Á., Dzsudzsák (Lovrencsics, 76.) – Szalai Á. (Priskin, 92.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: Kleinheisler (26.)

EB-PÓTSELEJTEZŐ – A HÁTRALÉVŐ PROGRAM
VISSZAVÁGÓ
November 15., 20.45: Magyarország–Norvégia (Tv: M4)

A TOVÁBBI PÁROSÍTÁSOK

November 13., 20.45: Bosznia-Hercegovina–Írország (Tv: Sport1)
November 16., 20.45: Írország–Bosznia-Hercegovina (Tv: Sport1)

November 14., 18.00: Ukrajna–Szlovénia (Tv: Sport2)
November 17., 20.45: Szlovénia–Ukrajna

November 14., 20.45: Svédország–Dánia (Tv: Sport2)
November 17., 20.45: Dánia–Svédország (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik