U20-as vb: Storck állítja, van esélyünk a brazilok ellen; Vad II vezet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.02. 19:41
Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott az Észak-Korea elleni 5–1-es győzelemmel kezdte az Új-Zélandon zajló U20-as világbajnokságot. A mieinket irányító Bernd Storck az MLSZ hivatalos honlapjának elmondta, soron következő ellenfelünket, a brazil nemzeti csapatot remek képességű játékosok alkotják, de fegyelmezett csapatjátékkal lehet keresnivalónk.

A magyar válogatott keddi programjában egy edzés szerepelt, amelyen az Észak-Korea elleni sikerben kulcsszerepet vállaló játékosok más jellegű gyakorlatokat végeztek, mint azok, akik nem léptek pályára. A délután folyamán a labdarúgók a New Plymouth-hoz közeli tengerparton folytatták a regenerálódást.

„Azonnal elkezdtük a regenerálást, mivel már a folytatásra kell koncentrálnunk. Stábommal elemeztük a brazil csapatot korábban is, ugyanakkor sok változás állt be a dél-amerikaiak keretében, új az edzőjük is, így leginkább a Nigéria elleni találkozójukat kell részletesen kiértékelni, és átvenni a játékosokkal” – mondta Bernd Storck az mlsz.hu-nak.

„Nem meglepő, hogy remek egyéni képességű játékosokból áll a brazil csapat. Ugyanakkor szervezett, fegyelmezett, zárt csapatjátékkal, és persze megfelelő hozzáállással eredményesek lehetünk ellenük is. Ehhez elsősorban az kell, hogy a csatároktól a védelemig mindenki maximálisan lássa el a feladatát a pályán, és a rendszer fontos tagja legyen. Az Észak-Korea elleni siker abban segít, hogy mindezt még nagyobb hittel, önbizalommal tegyék a futballistáink. A magyar futballban vannak tehetségek, az eredményességhez azonban mindig a maximumot kell teljesíteni” – tette hozzá a német szakember.

A mieink magyar idő szerint csütörtök reggel 9 órakor csapnak össze a dél-amerikai válogatottal a korosztályos világbajnokság E-csoportjának második fordulójában.

Az U20-as vb-hez kapcsolódó hír, hogy a szerdai Szenegál–Kolumbia mérkőzésen Vad II István fújja a sípot, segítői Albert István és Tóth Vencel lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik