Sportrádió: Fantasztikus futballista volt, fantasztikus akaraterővel – Nagy László Mészöly Kálmánról

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.22. 16:00
null
Szép szavakkal emlékezett Nagy László Mészöly Kálmánról (Fotó: Getty Images)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Nagy Lászlóval, a 25-szörös válogatott labdarúgóval beszélt Virányi Zsolt a Mészöly Kálmánról szóló megemlékezés keretében. Nagy elmondta, hogy nagyon sokat köszönhet Mészölynek, akivel akkor dolgoztak együtt, amikor a „Szőke Szikla” szövetségi kapitányként tevékenykedett.

 

A Sportrádió Hazafutás című műsorában Nagy László emlékezett meg a tegnap elhunyt Mészöly Kálmánról.

„Élénken megmaradt bennem az, amikor leülhettem a kispadra Prágában a csehek elleni mérkőzésen, amelyen három-hármat játszottunk a csehszlovákokkal. Ezt követően jött a marseille-i vereség, amely miatt nem jutottunk ki az 1970-es világbajnokságra.”

„Az Újpest villanyfényt avató mérkőzésén egymás ellen játszottunk 1968-ban, akkor három-nullára nyertünk a Vasas ellen, majd a huszonötödik válogatott mérkőzésemet Kálmán alatt játszhattam, ezzel megadta nekem a lehetőséget, hogy külföldre igazoljak.”

„Az 1966-os világbajnokságot még gyerekfejjel követtem figyelemmel, és ott láttam, hogy milyen akaraterő volt benne, amikor felkötött karral értékesített büntetőt Brazília ellen.”

Nagy László Mészöly játékoskvalitásairól is tett említést. „Fantasztikus futballista volt, fejjel is, lábbal is mindent meg tudott oldani, a kapu előtt is veszélyes volt. Keménysége miatt nem véletlenül hívták »Szőke Sziklának«. Ezt követően háromszor volt szövetségi kapitány, úgyhogy edzői képességeit sem kell magyarázni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik