Eb 2016: Mindig gólt lövök a magyaroknak. Vissza kellene térnem? – Carew

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.19. 14:53
Eb-pótselejtezős ellenfelünk, Norvégia korábbi válogatott labdarúgói nem tartanak a mieinktől.

Norvégiában csaknem mindenki örült neki, hogy a nemzeti csapatot a magyar válogatottal sorsolták össze, mivel a lehetséges ellenfelek közül a leggyengébbnek tűnt. Különösen azért, mert – mint a dagbladet.no írja – Magyarország csak Feröer és Finnország ellen tudott nyerni mérkőzést, Észak-Írország, Románia és Görögország ellen nem.

Az oldal felidézi a legutóbbi norvég–magyart, amely 4–0-s hazai győzelemmel zárult. Arról és a két nemzeti tizenegy teljesítményéről kérdeztek korábbi válogatott játékosokat.

„Akkor szórakozva nyertünk, nem hiszem, hogy a magyarok azóta erősödtek volna – mondta Björn Helge Riise. – Biztos vagyok benne, hogy megyünk az Európa-bajnokságra. Hogy túlzok-e? Nem hiszem. Fontos, hogy legyen önbizalmunk, én pedig nagyon optimista vagyok, a srácok teljesítménye okot ad erre. Hetven százalék az esélye annak, hogy mi kerülünk ki győztesen ebből a párharcból.”

„Nem hiszem, hogy a magyarok kétezer-hét óta jobbak lennének, ugyanakkor azt sem gondolom, hogy ismét ennyire simán nyerünk – így Mini Jakobsen. – A magyar válogatott védelme igencsak masszív, nehéz feltörni.”

„Azt hiszem, el kell gondolkodnom a visszatérésen, mert mindig gólt szerzek a magyarok ellen – mondta John Carew. – Természetesen ezt nem gondolom komolyan, a válogatott fiatal srácai is vannak olyan jók, hogy megoldják ezt helyettem. Norvégia a favorit, biztosan továbbjut.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik