Eb 2016: „A magyar csapat talán az egyetlen, amelynél jobb a játékosállományunk”

Vágólapra másolva!
2015.10.19. 18:27
Pal André Helland, a Rosenborg norvég válogatott futballistája örül, hogy a mieinket kapták az Európa-bajnoki pótselejtezőn, érzése szerint viszont csapata DVSC-Teva elleni Európa-liga továbbjutása miatt nincsenek nagy lélektani fölényben. Mint ismert, augusztusban a Rosenborg 6–3-as összesítéssel elbúcsúztatta a Debrecent az Európa-ligában.

„Jól kontrolláltuk a meccseket, és jó néhány fokkal jobban játszottunk. Ha van is pszichológiai előnyünk, az csak elméleti. Ugyanakkor nagyon jó esélyünk van” – mondta Pal André Helland, a Rosenborg középpályása, aki a két csapat debreceni mérkőzésén betalált a magyar együttes kapujába.
Pal André Helland, a Rosenborg középpályása, aki a két csapat debreceni mérkőzésén betalált a magyar együttes kapujába.

A szélsőt arról is faggatták, hogy örült-e, amikor Magyarország lett Norvégia ellenfeléül kiválasztva.

„Nem szaltóztam vagy vetettem cigánykereket, de ki kell jutnunk ez Eb-re. Olyan ellenfelet kaptunk, amelyet le kell győznünk, ha a legjobb teljesítményünket nyújtjuk” – tette hozzá.

Erik Thorstvedt, a norvég válogatott korábbi kapusa szerint nem alakulhatott volna kedvezőbben a sorsolás a számukra.

„Magyarország volt valószínűleg az egyetlen lehetséges ellenfél a pótselejtezőben, amelynél jobb a játékosállományunk” – vélekedett Erik Thorstvedt.

Nem sok átfedés van a korábbi Magyarország elleni sikereket arató csapatok és a mostani gárda között, de Tom Högli jobbhátvédként a 2012-es, 2–0-s norvég győzelem során pályára lépett.

„A legfontosabb, hogy elkerültük Ukrajnát, azt hiszem, jó esélyünk van.”

„Jó a sorsolás, de minden válogatott meccs nagyon nehéz. Elképesztően kemény és fontos meccsek várnak ránk” – mondta a védő Vegard Forren.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik