Fájdalmas ez a vereség

BORBOLA BENCE jelenti FrosinonébőlBORBOLA BENCE jelenti Frosinonéből
Vágólapra másolva!
2004.11.17. 21:25
Címkék
Az olaszok imádják a futballt, ez a megállapítás önmagában sem szorulna magyarázatra, de ha az ember saját szemével tapasztalja, hogy egy-egy mérkőzés mit is jelent számukra, akkor nem tud mást tenni, csak irigykedni.
A magyar szövetségi edzô, Varga István bosszús volt a vereség miatt
A magyar szövetségi edzô, Varga István bosszús volt a vereség miatt
A magyar szövetségi edzô, Varga István bosszús volt a vereség miatt
A magyar szövetségi edzô, Varga István bosszús volt a vereség miatt
A magyar szövetségi edzô, Varga István bosszús volt a vereség miatt
A magyar szövetségi edzô, Varga István bosszús volt a vereség miatt
A magyar U20-as válogatott szerdán Alpok-Adria Mirop-kupa keretén belül a dél-olaszországi Frosinonéban lépett pályára, festői körülmények között, és a közel ötvenezer lakosú városban újfent rádöbbenhetett az ember, az olaszok élnek-halnak a futballért.
Varga István szövetségi edző együttesének tagjai pedig azt tudhatták: az olaszok ellen minden bizonnyal nehéz mérkőzés vár rájuk. A vendéglátók erejét egyébként jól mutatja, hogy a két évvel ezelőtti találkozó óta két játékosuk a finnek elleni felnőttválogatott mérkőzésen is szerephez jutott, Marcello Lippi együttesében. Na, de nekünk, magyaroknak sem kell szégyenkeznünk amiatt, hogy ne szeretnénk a jó focit. A mérkőzést meglehetősen bátran kezdték a mieink, különösen a Nancyban légióskodó Rudolf Gergellyel bírtak nehezen a hazaiak. A fiatal játékos a mérkőzés elején többet volt földön, mint talpon. A többiekre sem lehetett panasz, Varga István együttese okosan, taktikusan játszott, és néhány egészen szép támadást is vezetett. A 35. percben aztán váratlanul vezetést szereztek az olaszok, és ezzel a találattal egygólos előnnyel vonulhattak szünetre, tegyük hozzá - érdemtelenül.
A fordulást követően sem változott sokat a játék képe, továbbra is a magyar fiatalok birtokolták többet a labdát, míg az olaszok a tőlük megszokott agresszív játékot mutatták be. A magyar csapat ugyan mindent megtett az egyenlítés érdekében, Vaskó Tamás még a kapufát is eltalálta, a hőn áhított gól azonban sehogy sem akart öszszejönni. Az 1-0-s vereség akár biztató is lehetne, főleg annak tudatában, hogy a magyar csapatban több 19 éves játékos is szerepelt, a látottak alapján azonban Varga István együttese mindent érdemelt, csak vereséget nem. A végén tehát örülhettek a futballért rajongó olaszok, hiszen ha szerencsével is, de legyőzték a magyar együttest.
"Semmivel sem voltunk gyengébbek az olaszoknál, egy egyéni hiba azonban eldöntötte a találkozó sorsát - mondta a lefújást követően Varga István. - A végén még a szerencse sem volt velünk, hiszen a kapufáról kifelé pattant a labda."
Ami külön is örömteli: az olasz első ligás AC Parma játékosmegfigyelőt küldött a meccsre, és ő négy magyar futballista teljesítményét tesztelte.
A Mirop-Alpok-Adria-kupában Horvátországnak 11, Magyarországnak 6, Olaszországnak és Szlovéniának 4-4, míg a Stájer tartományi csapatnak 0 pontja van.

Olaszország-Magyarország 1-0 (1-0)
Frosinone, Municipal-stadion, 1500 néző. Vezette: Jug (Kogei, Stanoine - mindhárom szlovén)
OLASZORSZÁG: Paoloni - Pitro, Totroneo, Rossettini, Tolantoni (Montano) - Nunardin (Lentini), Parolo, Moro, Antenucci (Rota) - Pelleri, Masini. Szövetségi edző: Demeri Giorgio
MAGYARORSZÁG: Somogyi - Bergmann, Vaskó, Máté, Vermes - Laskai, Müller (Kovács J.), Zsidai (Dancs), Mohl - Rudolf, Disztl D. (Jeremiás). Szövetségi edző: Varga István
G: Masini (35. p.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik