Csiszár Henrietta (balra) öt év után távozik a Bayer Leverkusentől (Fotó: AFP)

 

A 27 éves középpályásnak az idény végén lejár a szerződése a Bundesligában jelenleg 5. helyen álló Bayernél, s úgy döntött, új kihívások után néz.

A magyar válogatott csapatkapitánya 2016-ban igazolt a Leverkusenhez. Együttesével megjárta a másodosztályt is, de a Bayernél eltöltött öt idényéből négyben a Bundesligában futballozott. Csiszár a gyógyszergyári klub színeiben eddigi 109 fellépésén 19 gólt szerzett, míg a német első osztályban 79 mérkőzésen nyolc találat a mérlege. Egyik, ha nem a legemlékezetesebb meccsét 2019. május 12-én játszotta, amikor a Leverkusen az ő két góljával győzte le 2–1-re az Essent és maradt bent a Bundesligában.

„Heni hihetetlenül sokat fejlődött nálunk. A pályán és azon kívül is meghatározó volt a szerepe. Megértjük, hogy öt év után új kihívásra vágyik, de nagyon szomorúak leszünk, hogy elmegy. Minden jót kívánunk neki” – mondta Linda Schöttler, a Bayer általános igazgatója.

A leverkuseni klubhonlap tájékoztatása szerint Csiszár másik országban folytatja majd a pályafutását – de addig még vár rá a Bayern München és a Sand elleni mérkőzés a Bundesliga jelenlegi kiírásának utolsó két fordulójában.

A Bayernek Csiszár távozása után is marad még két magyar válogatott játékosa: Zeller Dóra és Turányi Lilla.