„Néhány napja valóban újra edzhetek, a térdemben nem érzek fájdalmat, és szerencsére az orvosok szerint is minden rendben van – adott helyzetjelentést az állapotáról az immár mosolygós Szántó Tamás. Azt még nem tudom megmondani, mikor játszhatok újra meccset. A lényeg, hogy minden a tervek szerint alakuljon, és a nyári felkészülés során már százszázalékos állapotban legyek.”

A Rapidban eddig 46 tétmérkőzésen öt gólt és három gólpasszt elkönyvelő játékos 2018. március 17-én léphetett pályára legutóbb mérkőzésen.

„A meccset egy szombati napon játszottuk, vasárnap regeneráló edzésünk volt, hétfő szabadnap, a keddi erőnléti edzésen pedig, miközben leguggoltam, mintha egy kést vágtak volna a térdemben... Sohasem éreztem még olyan fájdalmat” – idézte fel a kálvária kezdetét a 23 éves játékos.

Porcsérülés, amelyet két műtét követett.

„Azóta sajnos többnyire az edzőteremben vagyok, nem pedig kint a pályán, ami nagyon fáj a lelkemnek... Nem könnyű hétről hétre a lelátón ülni, és tudomásul venni, hogy nem tudsz segíteni a csapatnak. Az ember kénytelen megtanulni türelmesnek lenni.”

A Rapid nem fut jó idényt, nem jutott be a felsőházi rájátszásba – viszont május elsején kupadöntőt játszhat a Salzburggal.