Eredivisie: Vadócz mondását tette meg mottójának a holland szaklap

Vágólapra másolva!
2011.11.09. 17:00
A holland labdarúgószaklap, a Voetbal International internetes portálja Vadócz Krisztiánnak, a NEC Nijmegen magyar válogatott középpályásának interjújából kölcsönzött magának napi mottót.

„A holland bajnokságot a Voice of Holland című tehetségkutatóhoz hasonlíthatjuk" – olvasható a találónak ítélt megállapítás a VI nyitó oldalának alján. Kiegészítés a cikkben: „Ideális kiugrási lehetőség az új tehetségek számára."

A lap kiemeli: az Osasunától nyáron távozó Vadócz spanyol és német ajánlatot is kapott, végül mégis korábbi csapatába, a nijmegeni NEC-be, az általa – a magyarországiakhoz hasonló – zenei tehetségkutatókhoz hasonlított Eredivisie-be igazolt.

„Az volt az álmom, hogy Spanyolországban játszhassak, és ez valóra is vált – mondta Vadócz a VI-nek. – Közel nyolcvan bajnokit játszottam az Osasunában, minden nagy spanyol stadionban pályára léptem. De már ideje volt új kalandba kezdeni, mert ha az ember túl sokáig marad egy helyben, kissé berozsdállhat."

Kérdésre válaszolva Vadócz összehasonlította a Barcelonát a Real Madriddal, és rögtönzött elemzésébe a holland válogatottat is beleszőtte.

„Otthon, a fotelben ülve én is élvezem a Barcelona játékát, de közelről nézni őket szörnyű. Egyszerűen összeroppantják az ellenfelet. Berohangálhatod az egész pályát, de csak nyomozod a labdát. A Real Madrid nem győzött meg annyira, ellene sokkal könnyebb játszani. Kiváló futballistákból áll, de csapatként jóval gyengébb a Barcánál. Azt a szintet csupán egy csapat képes megütni: a holland válogatott, amely ellen tavasszal kétszer is játszhattam. Ha játékosai lendületben vannak, az ellenfélre legfeljebb nézőként van szükség..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik