Kína: Elek beállt Huszti helyére és pontot érő gólt szerzett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.31. 10:33
A kínai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó, 30. fordulójában a Csangcsun Jataj idegenben 2–2-es döntetlent játszott a Kujcsou Rehne otthonában, ezzel a 9. helyen fejezte be a kínai pontvadászatot. A mérkőzésen Huszti Szabolcs kezdő volt, Elek Ákos az ő helyére állt be a szünetben, majd a rendes játékidő hosszabbításában pontot érő gólt szerzett. Ez volt a második gólja a kínai élvonalban.

Elek Ákos remekül fejezte be a kínai élvonalbeli bajnokság 2015-ös szezonját, ugyanis a Kujcsou Rehne elleni találkozón a hosszabbítás perceiben az ő góljával egyenlített a Csangcsun Jataj, és ennek a 2–2-es döntetlennek is köszönhetően végzett a tabella 9. helyén.

Érdekesség, hogy Eleknek ez volt a második gólja ebben a szezonban, és az első találatával is pontot mentett még májusban a Tiencsin Teda ellen. A mostani gólja egyébként azt is jelentette, hogy a Kujcsou Rehne búcsúzik az élvonaltól.

Elek így 28 mérkőzésen szerzett két góllal fejezte be első kínai szezonját. Csapattársa, Huszti Szabolcs, akit az utolsó fordulóban éppen Elek váltott a szünetben, 25 mérkőzéssel és hat góllal zárt.

A bajnokságot a címvédő Kuangcsou Evergrande nyerte meg, miután az utolsó fordulóban 2–0-ra nyert a Peking Guoan ellen, így megőrizte kétpontos előnyét a 2. helyen Sanghaji SIPG előtt.

Elek jövő héten már haza is utazik, és csatlakozik a Norvégia elleni pótselejtezőre készülő válogatott kerethez.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik