Elek Ákos: Egervári Sándor a 2016-os Eb-kijutás egyik letéteményese

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 09:20
Elek Ákos a Sportrádióban beszélt a 2016-os Eb-ről és új sportigazgatói munkájáról
Elek Ákos, 48-szoros válogatott labdarúgó volt a Sportrádió Hazafutás című műsorában Balogh Balázs vendége. Elek – aki nemrégiben a Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület Tehetségközpont sportigazgatója lett – beszélt az új munkájáról, a magyar válogatottról és pályafutásáról is.

„Putnokon kezdtem, utána igazoltam Kazincbarcikára, ahol végigjártam az összes korosztályt és 19 évesen igazoltam a Videotonhoz” – idézte fel karrierjének kezdetét Elek Ákos a Hazafutásban.

A Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület Tehetségközpont sportigazgatója elmondta, hogy az egyesületnek a 2011-es indulás óta 250 igazolt játékosa van 61 különböző településről. „Ez nem a leggazdagabb környék, így nem minden szülő teheti meg, hogy heti négy-ötször behozza a gyerekét edzésre, azonban meg tudtuk oldani, hogy buszokkal hozzuk és visszük őket edzésre, ami nagy eredmény” – mondta Elek, aki hozzátette, hogy emellett iskolákban is heti rendszerességgel tartanak edzéseket.

„Van egy NB III-as Putnok felnőttcsapatunk, illetve van egy vármegye egyes felnőttcsapatunk. Hosszú távú célok között szerepel, hogy – reálisan nézve – öt év alatt az utóbbit feljuttathatjuk a másodosztályba. Így olyan karriertervet tudunk majd mutatni a fiataloknak és a szüleiknek, amelynek köszönhetően nem akarnak majd elmenni az akadémiára, hanem mi tudjuk beintegrálni őket az első osztályba” – árulta el a célkitűzések kapcsán Elek, hozzátéve, hogy ők a Diósgyőr égisze alá tartoznak, de más akadémiákra is adnak játékosokat.

A 48-szoros válogatott játékos részt vett a 2016-os Európa-bajnokságon, amit karriere csúcsának tart.

„Jó visszagondolni a 2016-os Eb-re, és arra, hogy hosszú idő után többek között velem jutott ki a válogatott egy világeseményre, de nem volt zökkenőmentes az odavezető út. Ennek a letéteményese Egervári Sándor, akinek komolyabb szerepe volt, mint ahogy ő meg lett említve. Sok játékost ő hívott be először. Voltak olyan eredmények, amelyek kellemetlenek és fájóak voltak, de sokat tett azért, hogy a válogatott kijusson az Eb-re.”

„Akkor jutottunk el sokan oda, hogy már volt a lábunkban 25 nemzetközi mérkőzés, és tudtuk kezelni az olyan meccseket mint a norvégok elleni oda-visszavágó. Sötét lóként érkeztünk. Az biztos, hogy sok szurkolónak és nekünk is felejthetetlen élmény volt” – mondta Elek. Végül a portugálok sztárjáról, Cristiano Ronaldóról is megosztotta gondolatait, aki ellen kétszer is pályára lépett. – „Cristiano Ronaldo elég karizmatikus ember, egy olyan klasszis, aki el tudta érni, hogy ne essenek ki a portugálok.”

A TELJES BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA LEHET MEGHALLGATNI!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik