Koman Vladimir megszerette Barit

Vágólapra másolva!
2009.11.20. 14:10
Címkék
Koman Vladimir először nem akart hinni a fülének, amikor meghallotta, hogy csapatát nyolcezer fanatikus kíséri el a Roma elleni idegenbeli mérkőzésre. A Bari középpályása akár kezdőként is szerepet kaphat a találkozón, ha Sergio Almirón nem tudja vállalni a játékot. Koman elmondta még, hogy már teljesen megszokta és megismerte Bari városát, ahol az emberek nagyon barátságosan viselkednek vele.

Koman Vladimir a válogatott után a Bariban is bizonyítana (Fotó: Action Images)
Koman Vladimir a válogatott után a Bariban is bizonyítana (Fotó: Action Images)

„Komolyan beszélnek? Mamma mia! Ez hihetetlen" – hangzott Koman Vladimir reakciója, amikor megtudta, hogy mintegy nyolcezer drukker kíséri el a Barit a vasárnapi, Roma elleni bajnokira.

„A szurkolóink nagyon sokat segítenek nekünk. Mindenhová elkísérnek bennünket, de a nyolcezer így is döbbenetes szám – folytatta a Sampdoriától kölcsönvett labdarúgó, aki már megszokta új lakhelyét. – Az elmúlt hónapokban alkalmam volt teljesen megismerni Barit, és csak annyit mondhatok, hogy nagyon tetszik. Jól érzem magam, az emberek az utcán gyakran köszönnek nekem, és biztatnak egy-két kedves szóval. Az is büszkeséggel tölt el, hogy Genovából, a Sampdoriától is több dicsérő üzenetet kaptam az utánpótlás-válogatottban mutatott teljesítményem miatt."

Koman a magyar U21-es válogatottban kulcsembernek számít, klubjában viszont még egyáltalán nem. Emiatt azonban nem aggódik, hiszen mint a Tuttomercatowebnek kifejtette, fiatal még, türelmesnek kell lennie, s előbb-utóbb eljön az ő ideje.

Nos, elképzelhető, hogy már vasárnap megvillanthatja tehetségét a Bari mezében is, hiszen a csapatba kerülést tekintve vetélytársának számító Sergio Almirón térdsérüléssel bajlódik, és bár az argentin játékosnak saját beszámolója szerint nincsenek fájdalmai, koránt sincs a legjobb erőállapotban. Ha ő nem tudja vállalni a játékot, akkor Riccardo Allegretti húzódhat be a helyére, Koman pedig a középpálya bal oldalán kaphat szerepet.

„Totti? Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szeretnék futballozni ellene. Kétszer ültem már a kispadon, amikor a Roma ellen léptünk pályára, remek labdarúgó, de sem tőle, sem a többi Roma-játékostól nem szabad megijednünk" – fejezte be az interjút a húszéves magyar középpályás.

 A PÁLYÁN NINCS BARÁTSÁG

Koman Vladimir többszörösen is „hitelt nyert" magának a közelmúltban: kétszer is oroszlánrészt vállalt az olasz válogatott legyőzésében. Először az U20-as világbajnokságon, másodszor pedig az U21-es Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A Corriere dello Sport is megszólaltatta a tehetséges magyar középpályást.

 

– Vladimir, milyen pluszt ad önnek, hogy az olasz válogatott ellen játszott?
– Semmi különöset: Olaszország vagy más csapat az ellenfél, nekem mindegy, minden meccsen a maximumot kell nyújtani.

 

– Mégis, hatalmas sikerekben volt része, két ízben is ellenünk.
– Igen, az igaz, hogy ezek a sikerek nagy elégedettséggel töltenek el. A világbajnokságon megszereztük a harmadik helyet, és most az Eb-részvételre is jók az esélyeink.

 

– A legutóbbi olaszverés után hogyan állt a Bari mestere, Giampiero Ventura elé?
– Ahogy mindig: ugyanúgy száz százalékig a rendelkezésére állok, bárhogy is dönt az összeállítással kapcsolatban.

 

– Mit gondol, javítja Bariban a megítélését az utánpótlás–válogatottban nyújtott teljesítménye?
– Nem tudom. Maximális erőbedobással edzek, ahogy mindig is tettem, aztán a mester meghozza a maga döntéseit. Ha nem játszatna, hanem a kispadra vagy a lelátóra küld, akkor is türelmes maradok. Megteszek mindent, amit tehetek, és elfogadom a döntéseit.

 

– Vasárnap pedig a római Stadio Olimpicóba látogatnak.
– Hatalmas meccs lesz, mindannyian nagyon várjuk. Úgy tűnik, majd' nyolcezer szurkoló kísér el minket, ami óriási dolog.

 

– Mit gondol, játszani fog?
– Igen, remélem, hogy legalább csereként lehetőséget kapok.

 

– Mit mondott önnek Ventura, amikor hazatért Magyarországról?
– Semmi különöset, gratulált nekem, aztán mentünk edzeni.

 

– Kipróbálta önt a héten?
– Igen, ahogy sokunkat, úgy engem is kipróbált az edzések folyamán.

 

– Itt van Rivas is, aki visszatérhet a csapatba.
– Ő még csak erőnléti edzéseket végez, csupán lépésről lépesre tud visszatérni.

 

– A zuhanyhíradó szerint szinte biztos, hogy januárban a Sampdoria visszahívja Genovába.
– Örülnék neki, de egyelőre csak a Barira koncentrálok.

 

– Venturától kérdezett valamit?
– Az égvilágon semmit.

 

– Mégis, ha tehetné, mondana neki valamit?
– Nem! Edzek – ez az egy, amit tehetek és tenni akarok. A többi az ő dolga.

 

– Hogy látja a Roma elleni összecsapást?
– Kemény meccs lesz, az biztos. A Roma nagyon jól játszik, de mi fiatalok vagyunk, tele akarattal és lendülettel. Ha tudjuk hozni a formánkat, nyerhetünk!

 

– Akkor is, ha Totti a pályán lesz?
– Persze, még akkor is!

 

– Mi lehet a legnagyobb veszély ellenük?
– Ha Totti játszik, nagyon kell rá figyelnünk. Nemcsak a kapu előtt, hanem hátrébb is, mert életveszélyesek a passzai. Ezenkívül remek szélsőik vannak, de csapatkent is komoly erőt képviselnek.

 

– Ha játszik, reményei szerint betalál?
– Először is azon fáradoznék, hogy a csapat hasznára legyek a mezőnyben, ha ez sikerülne, és még be is találnék, akkor az maga lenne a kánaán.

 

– Utolsó kérdés: tényleg közömbös maradt, amikor kétszer is győzelemre vezette a válogatottat Olaszország ellen?
– Csak azt sajnálhatnám, hogy a barátaim ellen kellett küzdenem, de mint tudjuk, a pályán nincs barátság!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik