A Siófok és a Szeged épp egymással játszotta első döntetlenjét

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2022.08.29. 22:00
null
Előnyüket nem, de a hazai veretlenségüket meg tudták tartani a sárga mezes siófokiak (Fotó: Németh András)<br />
Megőrizte hazai veretlenségét a BFC Siófok, amely Horváth Péter góljával sokáig vezetett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen, de a Tisza-partiak a hajrában Farkas Aurél találatával egyenlítettek, így a labdarúgó NB II 6. fordulójának záró mérkőzésén 1–1-es döntetlen született.

LABDARÚGÓ NB II
6. FORDULÓ

BFC SIÓFOK–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 1–1 (1–0)
Siófok, Városi Stadion, 500 néző. Vezette: Kovács Imre (Kovács Gábor, Vörös Dániel)
SIÓFOK:
Hutvágner – Polényi, Vágó, Debreceni Á., Varga B. – Krausz, Eördögh (Dénes, 86.) – Major (Nikházi, 72.), Nyári (Varjas Z., 58.), Girsik (Farkas B., 58.) – Horváth P. (Pataki, 86.). Vezetőedző: Domján Attila
SZEGED:
Molnár-Farkas – Könczey (Farkas A., 76.), Szilágyi Z., Tóth B., Beronja – Pintér Á. (Dobos, a szünetben), Sipos Sz. (Rédling, 76.), Simon Á., Szatmári L. (Szakály D., 67.) – Bíró (Kővári, 58.), Gajdos. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Gólszerző: Horváth P. (14.), ill. Farkas A. (83.)
MESTERMÉRLEG
Domján Attila:
– Sokáig vezettünk, ezért bosszantó, hogy kiegyenlített az ellenfél. Ha reálisan nézem, akkor a játék képe alapján ez nem érdemtelenül történt.
Alekszandar Sztevanovics: – A döntetlen pontosan megmutatja, hogy hol tart a két együttes egymáshoz képest. Számos helyzetet teremtettünk, a hajrában a kellő koncentráció hiányzott ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. A jövőben azon kell dolgoznunk, hogy az ilyen szituációkban jobb döntést hozzunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

A balatoni főszezon véghajrájában, a naplemente impozáns színeinek megtekintése után remek programlehetőségnek tűnt az eddig egyaránt kilenc pontot gyűjtő BFC Siófok Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni bajnokija. A két csapat között az eddig lejátszott mérkőzések alapján több mutatóban is azonosságot fedezhetünk fel, így talán joggal titulálhattuk a forduló rangadójának a hétfő esti találkozót. Ettől függetlenül – talán a szokatlan kezdési időpont és a televíziós közvetítés miatt is – nem kígyóztak a sorok a pénztárak előtt, de helyi viszonylatban nézve sokan bizalmat szavaztak a csapatoknak.

A forduló záró mérkőzését valamivel agresszívebben kezdte a házigazda, amely a 14. percben Horváth Péter szerencsésnek mondható góljával a vezetést is megszerezte. A balatoniak találatához kétségkívül kellett Molnár-Farkas kapus, aki Nyári lövését követően próbálta magához ragadni a pattogó labdát, de az kiesett a kezéből, pechére éppen Horváth elé, aki közelről a kapu közepébe kotorta (1–0).

A folytatásban a siófokiak magabiztosan őrizték előnyüket, igaz, ehhez nem kellett nagy erőket mozgósítaniuk. A szegediek ugyan mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de nagy veszélyt nem jelentettek a házigazdák kapujára, ezt hűen tükrözi, hogy Hutvágnernek egyszer kellett közbeavatkoznia.

A térfélcsere után a tópartiak többször is lezárhatták volna a lényegi kérdéseket, de az 57. percben Horváth Péter, majd hét perccel később Major Gergő nem tudta értékesíteni a kínálkozó lehetőséget. Az utolsó fél órában kis túlzással egymást érték a cserék, mindkét szakvezető különböző célokkal küldte pályára a friss embereket, ám az kétségkívül a vendégeknek sikerült jobban.

A hátralévő időben a szegediek mezőnyfölényt harcoltak ki, és helyzetekig is eljutottak, melyek közül egyet a hajrában Farkas Aurél értékesített: az akkor hét perce pályán lévő játékos szemre is tetszetős gólja nemcsak az egyenlítést (1–1), kis idővel később a végeredményt is jelentette.

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest65124–8+1616
2. Gyirmót FC Győr641112–3+913
3. Kazincbarcika6428–9–112
4. Pécsi MFC6339–6+312
5. ETO FC Győr63129–5+410
6. FC Ajka631211–8+310
7. Szeged-Csanád Grosics Akadémia63127–6+110
8. BFC Siófok63126–7–110
9. Diósgyőri VTK63310–9+19
10. Soroksár SC623110–9+19
11. Békéscsaba 1912 Előre622210–8+28
12. Szombathelyi Haladás62226–60 8
13. Tiszakécske62135–8–37
14. FC Csákvár61415–50 7
15. Szentlőrinc SE61329–12–36
16. Nyíregyháza Spartacus61145–7–24
17. Kozármisleny61146–10–44
18. Dorogi FC61145–14–94
19. Mosonmagyaróvár6155–15–103
20. Budafoki MTE6335–12–73

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: 1–1-es döntetlennel véget ért a mérkőzés. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Kovács Imre kettő percet hosszabbít.

89. perc: Kővári Róbert húzta vissza Pataki Zoltánt, amiért megkapta a mérkőzés negyedik sárga lapját.

86. perc: Kettős csere a hazaiak oldalán: Horváth Péter helyére Pataki Zoltán érkezett, Eördögh Andrást pedig Dénes Csanád váltotta.

83. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA! Gajdos bal oldali beadása után Rédling elé pattant a labda, aki azonnal Szakályhoz továbbította. Az egykori siófoki középpályás remekül vette észre, hogy mögötte Farkas Aurél érkezik, aki a számára lekészített labdát 18 méterről gyönyörű mozdulattal lőtte a kapu jobb oldalába. 1–1!

A tópartiak pályaválasztóként remek formában vannak: Domján Attila tanítványai az új idény első három bajnokiját kivétel nélkül megnyerték, saját közönségük előtt 113 napja nem találtak legyőzőre. A Révész Géza utcai Stadionban legutóbb a Szombathelyi Haladás győzött még az előző idényban, idén május 8-án (0–1).

76. perc: Újabb dupla csere a Tisza-partiak oldalán: Könczey Márk helyett Farkas Aurél a pályán, Sipos Szabolcsot pedig Rédling Kevin váltotta, aki ezen az estén debütál a szegediek színeiben.

74. perc: Simon Ádám nyújtott lábbal csúszott rá Nikházira, ezért is járt a sárga kártya.

73. perc: Gajdos Zsolt akasztotta sárga lapot érően a nem sokkal korábban csereként pályára küldött Nikházi Márkot.

72. perc: Cseréltek a siófokiak is: Major Gergő le – Nikházi Márk be.

67. perc: Ismét változtatott a szegediek szakmai stábja: Szatmári Lóránd helyett az a Szakály Dénes a pályán, aki korábban a Balaton-partiak meghatározó játékosa volt.

A kapott gólokról: a siófokiak neve mellett a forduló előtt 6 állt, melyek közül 3 az első, 3 a második félidőben született. A Tisza-partiak védelme 5 alkalommal kapitulált, melyek közül az ellenfelek háromszor az első félidőben, kétszer a második játékrészben találtak be.

64. perc: Farkas Balázs ugratta ki Major Gergőt, aki nagyon közel került ahhoz, hogy megduplázza a siófokiak előnyét, de a mintegy 20 méterről leadott lövése jócskán elkerülte a vendégek kapuját.

62. perc: Dobos adott középre egy szabadrúgást a jobb oldalról: a magasan érkező labdája a védőkről Tóth Bencéhez pattant, aki 6 méterről nagy helyzetben lőhetett, de Hutvágner szögletre mentett.

A Balaton–partiak az eddig lejátszott fordulók alatt 5 gólt szereztek, melyek közül 3 az első félidőben, 2 pedig a második felvonásban született. Ezzel szemben a vendégek 6 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, az első játékrészben 2, míg a másodikban 4 gólt jegyezve.

58. perc: Csere itt, csere ott: a siófokiaknál Nyári Patrikot Varjas Zoltán, míg Girsik Áront Farkas Balázs váltotta. A vendégek oldalán Bíró Bence helyett Kővári Róbert a pályán.

57. perc: Major ment el a jobb oldalon, majd remekül tekert középre, ahol Horváth Péter érkezett, s az ötösről nem sokkal pörgette a kapu jobb oldala mellé a labdát.

A történtekkel kapcsolatban megjegyezhetjük, hogy Kovács játékvezető NB II-es pályafutása során századik alkalommal mutatta fel a sárga kártyát.

48. perc: Egy szegedi labdakihozatal során Varga Bence ütközte le a frissen beállt Dobos Áront, amiért megkapta a mérkőzés első sárga lapját.

46. perc: A szünetben cserélt a vendégek szakmai stábja: Pintér Ádám nem jött ki a folytatásra, helyette Dobos Áron a pályán.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+1. perc: A jelzett hosszabbítást követően véget ért az első félidő, a BFC Siófok Horváth Péter 14. percben szerzett góljával 1–0-ra vezet. Hamarosan jövünk a második felvonással!

Egy perc ráadás lesz az első félidő végén.

41. perc: Egy bal oldali beadás után Girsik az ötösön kibillentette az egyensúlyából Pintért, aki lent maradt, s ápolásra is szorult. A szegedi szurkolók büntetőt reklamáltak, de Kovács játékvezető sípja néma maradt.

35. perc: Egy, a védőkről lepattanó labdával Girsik azonnal Nyárit hozta játékba, aki 18 méterről a kapu jobb oldalát vette célba, s a próbálkozása nem sokkal ment mellé.

A mögöttünk hagyott öt forduló alapján több mutatóban is azonosságot könyvelhettünk el: a megszerzett pontok száma mellett ahogy a siófokiak, úgy a szegediek is két meccset hoztak le kapott gól nélkül (a Tisza-partiak éppen a legutóbbi kettőt), s mindkét csapat egy bajnokin nem tudott betalálni az ellenfél hálójába. Sokan talán joggal titulálták a forduló rangadójának a hétfő esti találkozót.

29. perc: A második siófoki szögletet Nyári végezhette el a jobb oldalról. A laposan érkező passzával Eördögh kerülhetett volna ígéretes helyzetbe, de Pintér agresszívebb volt, s az utolsó pillanatban kivágta a labdát.

Kicsit az előző gondolatmenetet folytatva... Bizonyos adatbankok szerint a somogyiak 2004. május 5-én saját közönségük előtt legyőzték a Tisza-partiakat (3–1), ám ez így, ebben a formában nem igaz: az említett találkozón a Bodajk FC diadalmaskodott két góllal, hiszen a BFC Siófok jelenlegi formájában 2005 nyara óta működik.

14. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A BFC SIÓFOK! Egy jobb oldalon felépített akció végén Polényi tekerte középre a labdát, melyet a szegedi védők kivágtak. A kipattanó Eördögh elé került, aki Nyárit hozta játékba, s a távolról leadott lövésénél Molnár-Farkas nagyot hibázott: a szegedi kapus magabiztosan próbálta magához ragadni a labdát, de kiesett a kezéből. Pechére éppen Horváth Péter elé pattant, aki Szilágyi szorításában 3 méterről a kapu közepébe kotora. 1–0!

A két klub ezen a délutánon 17. egymás elleni bajnoki mérkőzését vívja meg a másodosztályban, a közös történelmük 1982. december 5-e óta íródik. Az azóta eltelt 39 esztendőben öt siófoki győzelem és hét döntetlen mellett négy szegedi siker született, s a gólkülönbség (20–18) is a somogyiaknak kedvez(ett). A Balaton-parton a ma esti a kilencedik egymás elleni találkozó a második vonalban; a múltbeli adatokat egy hazai és kettő vendégsiker mellett öt döntetlen teszi teljessé.

8. perc: Szatmári Lóránd indult a saját térfeléről, majd egészen a siófoki kapu előteréig vezette a labdát: mintegy 22 méterről lövésre szánta el magát, de kísérlete jócskán célt tévesztett.

1. perc: Nyári Patrik passzát követően Eördögh András 18 méterről kapura lőtte a labdát, próbálkozása veszélyesen érkezett, de Molnár-Farkas szögletre mentett.

A találkozót Kovács Imre vezeti, munkáját ezen a napon Kovács Gábor és Vörös Dániel segíti. A 32 esztendős budapesti játékvezető 27. NB II-es mérkőzésén működik közre vezetőbíróként, korábbi fellépésein 99 sárga mellett 2 piros lapot osztott ki. Érdekesség, hogy a két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzését is – melyet a BFC Siófok 3–2-re megnyert – Kovács Imre dirigálta, idén április 17-én összesen nyolc sárga kártyát osztott ki, s az első félidőben mindkét csapat javára megítélt egy–egy tizenegyest.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a BFC Siófok indította útjára a labdát!

Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A házigazdák ezen a napon citromsárga mezben és sportszárban, illetve kék nadrágban szerepelnek, Hutvágner Gergely pedig zöld dresszben véd. Alekszandar Sztevanovics tanítványai tiszta fehér szerelésben játsszák le az előttünk álló találkozót, Molnár-Farkas Tamás neonzöld dresszben áll a gólvonal elé.

A helyszínen javában tartanak már az előkészületek. Bő negyven perccel a kezdés előtt Siófokon gyengén felhős égbolt mellett 24 Celsius-fokot mérhetünk. A pálya talajára most sem lehet panasz, ezúttal is kiválóan előkészített játéktér várta a feleket.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol az eddig egyaránt 9 pontot gyűjtő BFC Siófok a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesével találkozik. Mindkét gárda három győzelemmel és két vereséggel áll, mindössze annyi az eltérés köztük, hogy a vendégeknek plusz egy, míg a hazaiaknak mínusz egy a gólkülönbsége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik