A PMFC az Ajka ellen megtörte nyeretlenségi sorozatát

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 18:50
null
Kövesdi (bekötött fejjel) jól mozgatta a támadó alakzatot (Fotó: Löffler Péter/Új Dunántúli Napló)
A labdarúgó NB II 5. fordulójában a Pécsi MFC az Ajkát fogadta, s Hegedűs góljával először idén vezetést tudott szerezni, ami elegendő lökés volt a győzelem megszerzéséhez is.

 

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ

PÉCSI MFC–FC AJKA 2–0 (1–0)
Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Máyer Gábor, Rózsa Dávid)
PMFC: Helesfay – Sági, Rácz L., Preklet, Katona – Króner – Kónya (Marques-Airosa, 90+2.), Geiger, Kövesdi (Szabó Z., 83.), Hegedűs M. (Grabant, a szünetben) – Adamcsek (Bíró, 61., Futó, 83.). Megbízott edző: Szabados József
Ajka: Horváth D. – Murka, Heffler T., Tar,Tóth G. – Kenderes, Lehoczky (Berzsenyi, a szünetben) – Csizmadia (Tajthy T., 62.), Sejben (Vizler, 83.), Gaál B. – Dragóner F. (Stoiacovici, a szünetben). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Hegedűs M. (22.), Heffler T. (68. – öngól)
Kiállítva: Geiger (78. – második sárga lappal)
MESTERMÉRLEG
Kulcsár Árpád: – Ugyan tavaly a negyedik és ötödik helyen végzett ez a két csapat, de most egyikünknek sem sikerült úgy a rajt, ahogy szerettük volna. Görcsösen kezdtünk, de aztán felülmúltuk a vendégeket, és úgy érzem, megérdemelten szereztük meg a három pontot. Amiatt lehet hiányérzetem, hogy hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést.
Kis Károly: –
Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a nyáron rengeteg távozónk volt, sok a sérültünk, de nem szeretném erre fogni a vereséget, mert bíztam benne, hogy többre leszünk képesek, de a Pécs összességében megérdemelten szerezte meg a három pontot.

ÖSSZEFOGLALÓ

Bár egy gyors Ajka-támadással indult a nyeretlenek csatája, a PMFC gyorsan irányítása alá vonta a mérkőzést. Ehhez kellett az is, hogy Hegedűs remekül játszott a pécsi támadók mögött, s többször is megverte a védőket a párharcokban. A 22. percben pedig teljesen megérdemelten egy villámgyors kontra végén ő guríthatott Horváth Dániel kapujába.

A vezetés megszerzése nem volt elég a Pécsnek, tovább növelte volna előnyét, azonban így volt helye az Ajkának is támadni. Az első játékrészben viszont így sem kellett komolyabbat védenie Helesfaynak.

A fordulás után nem sokat változott a játék képe, a Pécs irányított, s az Ajka igyekezett gyors letámadásokkal zavart kelteni a hazaiak védelmében. Olykor ez sikerült is, Sejben és Gaál is egalizálhatott volna többek között, de vagy pontatlan volt a befejezés, vagy a pécsiek kapusa remekelt. A mindent eldöntő gólt a Kónya mellett kétségbeesetten menteni próbáló Heffler Tibor hozta össze.

Az Ajka előtt így is felcsillant egy halvány reménysugár Geiger kiállítását követően, de ezzel nem tudott élni, s a Pécs megvédte 2–0-s vezetését.

PERCRŐL PERCRE

Vége a találkozónak, az Ajka nem tudta kihasználni emberelőnyét!

90+2. perc: Cserél a PMFC. Kónya helyére Marques-Airosa érkezett.

83. perc: Mindkét csapat cserélt. Sejben helyén Vizler az Ajkában, a Pécsnél Bíró helyett Futó, illetve Kövesdi helyett Szabó Zalán érkezett.

82. perc: Katona Levente és Sejben kapott sárga lapot.

78. perc: Emberhátrányba kerül a PMFC. Geiger kapta meg második sárga lapját, amiért nem engedte elvégezni a szabadrúgást.

Geiger (pirosban) nem fejezhette be a meccset (Fotó: Löffler Péter/Új Dunántúli Napló)
Geiger (pirosban) nem fejezhette be a meccset (Fotó: Löffler Péter/Új Dunántúli Napló)

70. perc: Kövesdi vett át jól egy az alapvonalról érkező passzt a tizenhatoson belül, de erős jobbos tíz méterről érkező lövését bravúrral védte Horváth Dániel.

69. perc: Egy sárga lapot is kiosztott a játékvezető Tóth Gergelynek reklamálásért.

68. perc: GÓÓÓÓL! Kettővel megy már a Pécs! Grabant indult be a jobb oldalon centerezését pedig aKónya mellett visszazáró, becsúszóHeffler Tiborbesodorta egy méterről a kapuba.2–0

67. perc: Bíró Bence kapott sárga lapot, amiért Heffler Tiborral vívott egy csatát a labdáért.

65. perc: Geiger kapott nagyszerű passzt Kövesditől, de a felpörgő labdát nem tudta elég erősen meglőni, így Horváth Dániel számára ez csemege volt.

62. perc: Cserél a vendég együttes is, Csizmadia helyére Tajthy Tamás jött be.

61. perc: Adamcsek helyére Bíró érkezett.

60. perc: Adamcsek lecsúszó jobbról érkező beadását kellett Horváth Dánielnek kihalásznia a bal felsőből.

57. perc: Kónya indította volna Adamcseket, de lesen állt a pécsi támadó.

55. perc: Sejben elé pattant egy jobbról érkező beadás, de 13 méterről, kicsit balról eleresztett lövése célt tévesztett. Kicsivel a jobb alsó sarok mellett gurult el a labda.

52. perc: Kövesdi hagyott állva két védőt, de nyolcméteres lövésébe Horváth Dániel bele tudott vetődni.

49. perc: Gaál Bálint lépett ki a jobb oldalon, de Helesfay résen volt, és bele tudott nyúlni az ajkai támadó lövésébe.

48. perc: Egy szabadrúgást követően Preklet fejelte középre a labdát, de Horváth Dániel lehúzta Rácz fejéről azt.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés. A szünetben sérülés miatt lecserélte a gólszerző Hegedűs Márkot a Pécs, helyére Grabant érkezett. Kettőt cseréltek a vendégek is, Dragóner Filip helyére Stoiacovici, Lehoczky helyére Berzsenyi érkezett.

Vége az első félidőnek!

45+1. perc: Adamcsek jobb oldali szögletét Katona csúsztatta kapura, de Horváth Dániel védett.

38. perc: Gaál Bálint nagyszerűen bújt ki Rácz és Króner közül, a baloldalról érkező beadásába viszont Helesfay még bele tudott csúszni, így Dragóner nem lőhetett.

33. perc: Geiger kaszálta el Lehoczky lábát, sárga lap járt érte.

29. perc: Lehoczky könyökölte arcon a játékvezető előtt Hegedűs Márkot, de nem szólt Kovács J. Zoltán sípja. A pécsi játékos ápolásra szorul.

Hegedűs Márk (pirosban) többször is nehéz pillanatokat szerzett az ajkai védelemnek (Fotó: Löffler Péter/Új Dunántúli Napló)
Hegedűs Márk (pirosban) többször is nehéz pillanatokat szerzett az ajkai védelemnek (Fotó: Löffler Péter/Új Dunántúli Napló)

22. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Pécs!Gyors kontrát vezetett középen a PMFC miután egy nagy bedobást követően összefutott kétajkai védő. Geiger fejelt le maga elé a felpörgő labdát, majd a balról érkező Hegedűs Márkot indította, aki nyugodtan gurított 14 méterről Horváth Dániel mellett a jobb alsóba. Először vezet ebben a szezonban a PMFC!1–0

19. perc: Hegedűs Márk jobb oldali szögletébe Katona sarkalt bele középen, de végül nem tudott kapura veszélyes lenni a Pécs. Kövesdi 17 méteres lövése elakadt az első védőben.

14. perc: Hegedűs Márk cselezett a vendég tizenhatosának előterében. Egy sarkazással, majd egy ütem csellel két védőt is átvert, balos lövése viszont elkerülte a bal felsőt.

9. perc: Óriási helyzet maradt ki!Előbb Adamcsek passzolt Kövesdinek, aki jól tartotta meg a labdát a tizenhatos vonalán, majd Krónernek készített le. A védő 20 méteres lövését nem tudta megfogni Horváth Dániel, a kipattanóra pedig Geiger csapott le, a fekvő kapus mellett viszont a jobb kapufát lőtte szét 8 méterről.

8. perc: Gaál Bálint lapos jobb oldali szöglete veszélyesen jött az ötös sarkára, de Tar nem találta el jól a labdát, így kirúgással jöhet a Pécs.

6. perc: Szép összjáték után Sági léphetett ki a jobb szélen, de beadása nem talált társat középen. Bedobással jön az Ajka

2. perc: Egy nagy bedobást követően Hegedűs Márkhoz került a labda, a bal szél felé cselezett, majd a tizenhatos vonaláról a jobb felső sarkot célozta meg, azonban erős lövése elkerülte a kaput.

1. perc: Elkezdődött a találkozó. A fehérben játszó vendégek vezettek egy gyors akciót a jobb szélen, de Csizmadia felszabadítását tisztázta Rácz László.

A PMFC nagyon koncentráltan készült az Ajka ellen (Fotó: Löffler Péter/Új Dunántúli Napló)
A PMFC nagyon koncentráltan készült az Ajka ellen (Fotó: Löffler Péter/Új Dunántúli Napló)

 

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a két nyeretlen csapat egymás ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik