DVSC: Nem véletlenül alkotunk szakmai párost Szabolccsal – Toldi

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.16. 17:30
null
Toldi Gábor és Huszti Szabolcs (Fotó: dvsc.hu)
Huszti Szabolcs és Toldi Gábor, a labdarúgó NB II-ben szereplő DVSC frissen kinevezett edzőpárosa a klub hivatalos honlapjának beszélt a terveiről és az elképzeléseiről.

 

Mint hétfő este az értesüléseinkre hivatkozva beszámoltunk róla, Huszti Szabolcs és Toldi Gábor irányítja a folytatásban a DVSC-t – a Nemzeti Sport információit kedd délelőtt a debreceni alakulat meg is erősítette.

A két szakember most elmondta, hogy mit szeretne kihozni a gárdából a folytatásban – Huszti ennek kapcsán a dominancia szót emelte ki.

„Olyan futballt szeretek nézni például, amilyet a Barcelona játszik. Ez persze nem azt jelenti, hogy holnaptól úgy játszunk majd, mint a Barca. Ez azt jelenti, hogy öröm nézni azt a focit, amikor uralja a játékot egy csapat, nagy százalékban tartja a labdát, türelmes, kivárja a megfelelő szituációkat, amelyekből gólt szerezhet. A futball sava-borsa, ha egy gárda sok góltér el, ez a lényeg. Számomra a labdarúgásban a legfontosabb szó a dominancia, ezt szeretném megvalósítani. Ez a fajta filozófia nem mindenhol valósítható meg, de a Lokinál abszolút adva van, hogy ebben az irányban induljunk el, itt megvan a minőség.”

Toldi Gábor kifejtette, mit jelenti számára az igazi futballt.

„Nem véletlenül alkotunk szakmai párost Szabolccsal, hasonlóan gondolkozunk a labdarúgásról. A foci az egységes csapatjátékon túl nem szól másról, mint hogy benne van a kreativitás, egyéni ötlet és vállalkozókedv. Az én olvasatomban a legfontosabb az egyensúly a játékban, hogy mikor birtoklod a labdát, és mikor nem, milyen a reakció a negatív és pozitív átmenetekre. Ha ez egy csapatnál jól működik, az az igazi futball.”

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik