Gyász: eltemették Laczkó Mihályt, az MLSZ korábbi elnökét

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.12.11. 21:41
A 85 éves korában elhunyt Laczkó Mihálytól a Farkasréti temetőben vettek végső búcsút. A sportvezető két ciklusban is a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke volt.
Eltemették Laczkó Mihályt (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Eltemették Laczkó Mihályt (Fotó: Tumbász Hédi) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

 

A temetésen Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője mondott búcsúbeszédet a szövetség nevében.

Laczkó Mihály Budapesti Műszaki Egyetemen1969-ben vegyészmérnökként végzett, majd 1971-ben műszaki doktori címet szerzett. AMagyar Kábel Művek elnök-vezérigazgatója volt 1985-től.

A Magyar Labdarúgó-szövetség élére először 1989-ben került, és 1994-ig töltötte be az elnöki tisztséget. Nem sokkal később, 1996–1998 között ismét ő vezette az MLSZ-t – idézte fel Laczkó Mihály életútját a szövetség hivatalos honlapja.

„Kétszer mondtam le az MLSZ elnöki posztjáról, de egyszer sem a futball miatt. Először azért, mert privatizálták a cégemet, és nem volt elegendő időm a sportágra. Másodjára pedig azért, mert választások előtt voltunk, és a politika fel akarta használni a labdarúgást a céljaira, én viszont nem kértem ebből” – mesélte sportvezetői karrierjéről idén februárban a Blikknek adott interjúban.

Laczkó Mihály 1979-benEötvös Loránd-díjban,1981-ben és1986-banKandó Kálmán-díjban részesült. Mérnökként is maradandót alkotott, több mint 60 szabadalom fűződik a nevéhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik