Fotó: Orbán Viktor Fabio Capellóval találkozott

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.09. 16:44
Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor a Karmelita kolostorban találkozott a hétfő este a 65. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát jelenlétével megtisztelő olasz labdarúgó-edzőlegendával, Fabio Capellóval.

A találkozó során szóba került Orbán Viktor és Fabio Capello első találkozása, amely épp 30 évvel ezelőtt, 1993-ban történt Milánóban, amikor Orbán Silvio Berlusconi – később három alkalommal volt Olaszország miniszterelnöke – meghívására utazott oda. Akkor, amikor Capello az AC Milant irányította (az első érája 1991 és 1996 között volt). Magyarország miniszterelnöke a hivatalos Facebook-oldalán is megosztotta, hogy ezúttal Budapesten, a Karmelita kolostorban találkozott az olasz trénerrel. A fotóra azt írta: „Évindító Fabio Capellóval.”Orbán Viktor és Fabio Capello első találkozása, amely épp 30 évvel ezelőtt, 1993-ban történt Milánóban, amikor Orbán Silvio Berlusconi – később három alkalommal volt Olaszország miniszterelnöke – meghívására utazott oda. Akkor, amikor Capello az AC Milant irányította (az első érája 1991 és 1996 között volt). Magyarország miniszterelnöke a hivatalos Facebook-oldalán is megosztotta, hogy ezúttal Budapesten, a Karmelita kolostorban találkozott az olasz trénerrel. A fotóra azt írta: „Évindító Fabio Capellóval.”

Fabio Capello nem mellesleg az Év Sportolója Gála miatt érkezett Magyarországra, az eseményt ezúttal új helyszínen, a budapesti Operaházban rendezik meg. Capello játékosként is kiemelkedő volt, bajnokságok és kupák sokaságát nyerve a Roma, a Juventus és a Milan labdarúgójaként, edzőként viszont valóságos legenda: 1992 és 1994 között sorozatban háromszor megnyerte a bajnoki aranyérmet a Milannal, 1994-ben pedig a Bajnokok Ligájában is a csúcsra jutott a csapattal, az athéni döntőben Johan Cruyff rettegett Barcelonáját győzték le 4–0-ra. Két ciklusban volt a Real Madrid vezetőedzője is, mindkét ottani idényében bajnok lett (1997, 2007), és a Roma mindmáig utolsó scudettóját szintén az ő irányításával nyerte meg 2001-ben. Két ízben szövetségi kapitányként is dolgozott, 2007 és 2012 között az angol, 2012 és 2015 között az orosz válogatottat irányította.

A 65. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát ma, tehát hétfő este 19.30 órától rendezik, a Nemzeti Sport Online oldalán élőben is nyomon követheti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik