Csertői meghozta a változást, újra győzött a Mezőkövesd

TÓTHPÁL ZOLTÁNTÓTHPÁL ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.09.22. 15:49
A Mezőkövesd otthon tartotta a három pontot a Kisvárda ellen (Fotó: Csendes Szonja/Mezőkövesd)
A labdarúgó NB II 7. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC odahaza 4–1-re legyőzte a Kisvárda Master Goodot. A borsodi csapat ezzel elkerült a tabella utolsó helyéről.

LABDARÚGÓ NB II
7. FORDULÓ
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 4–1 (2–0) 
Mezőkövesd, Városi Stadion. V: Sipos Tamás (Szécsényi István, Szalai Dániel)
MEZŐKÖVESD: Juhász I. – Horváth K., Zachán, Bora, Kállai K. (Kojnok, 78.), – Zvekanov, Cseri (Krausz R., 55.), Vajda S., Varjas – Szalai J. (Cibla, 71.), Bartusz (Bányai 71.). Vezetőedző: Csertői Aurél
KISVÁRDA: Kovács M. – Camaj (Spasic -, 72.), Chlumecky, Jovicic, Cipetic (Soltész D. -, 72.) – Soltész I. (Szőr, 37.), S. Raúl Martin, Osztrovka (Ponomarenko -, 66.) – Molnár G., Mesanovic, Bíró B. (Matanovics 6, 37.) Megbízott vezetőedző: Révész Attila
Gólszerzők: Szalai J. (28., 63.), Horváth K. (29.), Cibla (83.) ill. Matanovics (47.)

A forduló előtt a bajnokság utolsó helyén álló Mezőkövesdnek nagy szüksége lett volna a három pontra, ám ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, a Kisvárda ugyanis a 6. helyről várta a találkozót.

Ehhez képest kimondottan meglepetés volt látni, hogy a Mezőkövesd irányította a meccset, és igazából egy percig nem forgott veszélyben a győzelme. A 27. percben jobb oldali szöglet után Szalai István emelkedett a legmagasabbra, és öt méterről, senkitől sem zavartatva a kapuba fejelte a labdát és szerezte meg a vezetést a Mezőkövesdnek. Egy perccel később már kettővel ment a Kövesd: tizenhatosa előtt veszített labdát a Kisvárda, a jobb oldali beadásra Horváth Kevin érkezett, és tíz méterről a hosszú sarokba csúsztatta a labdát.

A második félidőt gyors góllal kezdte a Kisvárda, Marko Matanovics egy szabadrúgás után bólintott a Mezőkövesd kapujába a 47. percben.

Az egyenlítés azonban nem sikerült a vendégeknek, sőt, a Mezőkövesd újabb két gólt szerzett: a 63. percben Szalai második gólját is megszerezte a találkozón, majd a 83. percben a csereként beállt Cibla Flórián állította be a 4–1-es végeredményt egy 17 méteres lövést követően. 

PERCRŐL PERCRE

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik