Három góllal küldte haza fehérvári vendégét a Puskás Akadémia

Vágólapra másolva!
2024.09.22. 18:25
Fotó: Balogh László
A labdarúgó NB I 7. fordulójában a Puskás Akadémia a Fehérvárt fogadta, és bár a vendégek többször is veszélyeztettek, a hazai gárda nagyon biztosan nyert (3–0). Ezzel a PAFC pontszámban beérte a Ferencvárost, amellyel éppen a következő fordulóban fog játszani.

 

LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ
Puskás Akadémia FC–Fehérvár FC 3–0 (Colley 12., Nissilä 62., Levi 78.)
Felcsút, Pancho Aréna, 2058 néző. Vezette: Káprály

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI.

Mintha időkérés történt volna – legalábbis olyan volt a jelenet. Történt, hogy Holender Filip arcát eltalálta közelről a labda, ápolni kellett a fehérváriak korábbi válogatott játékosát. Amíg állt a játék, Nikola Szerafimov és Csongvai Áron jött a vendégek kispadjához, és rögtönzött megbeszélést tartott Pető Tamás vezetőedzővel. A többiek pedig ittak egy korty frissítőt. Azt persze nem lehet tudni, hogy pontosan mi hangzott el, de bármi került is szóba, ennél rosszabbul nem folytatódhatott volna a mérkőzés a vendégek számára: Lamin Colley néhány másodperccel azután, hogy újraindult a meccs, megszerezte a vezetést. El is csendesedett a vendégszektort teljesen megtöltő fehérvári tábor, de csak rövid időre, mert pillanatokkal később ismét teljes erőből buzdította az övéit.

A hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, és nem csak azért, mert a kezdőrúgást Nagy Zsolt kislánya végezte el. Jó volt látni, hogy a válogatott futballista gyermeke széttárt karokkal, túláradó boldogsággal, óriási vigyorral az arcán szaladt le a gyepről. Az első pillanatoktól kezdve a felcsúti csapat irányította a játékot, igaz, gólszerzési lehetősége a fehérváriaknak is volt, de a kapu előtt a meccs első szakaszában nem volt szerencséjük a piros-kékeknek. A félidő közepén Pécsi Ármin és Dala Martin is messze kifutott kapujából egy-egy hosszan előreívelt labdára rajtolva, ám egyikük sem ért oda idejében, viszont mindketten megúszták a kockázatos kifutást kapott gól nélkül – tegyük hozzá: a Vidi kapuját Ivan Milicevic mentette meg a gólvonalig hátrasprintelve.

Bedi Bence könnyen egyenlíthetett volna, de ígéretes helyzetben Pécsi Ármin kezébe fejelte a labdát. A fordulás után nem sokkal hasonló szituáció végén bosszankodhattak a székesfehérváriak: Nejc Gradisar fejelhetett közvetlen közelről óriási helyzetben, a piros-kék drukkerek szinte már ünnepelték a gólt, de a támadó élettelen bólintása után a labda a hazai csapat kapusának kezében kötött ki. Ha csak ezt a két lehetőséget vesszük, nyugodtan kijelenthető: volt a Vidinek olyan helyzete, amelynek a végén egyenlíthetett volna, ám mert a legnagyobb lehetőségével sem élt, csakis magára vethetett. S hogy kimaradtak a helyzetei, a Fehérvár megkapta a második gólt is, és ebben a csereként beálló Nicolás Stefanelli volt a ludas, aki a pálya közepén egy egyszerű átadást rontott el, a házigazda lefordult, és az akció végén a finn futballbarátok is örülhettek: Mikael Soisalo beadásából Urho Nissilä fejelt a kapuba.

Az eredmény ellenére volt minek örülniük a vendégeknek. Hosszú idő után ismét pályára léphetett Kalmár Zsolt, aki 2024-ben már a második Európa-bajnokságát volt kénytelen kihagyni sérülés miatt – még tavasszal megműtötték, jó volt látni, hogy ismét NB I-es bajnokin futballozhat. Talán csak az volt a meglepő, hogy a válogatott futballista a szünetben beküldött Kovács Mátyást váltotta…

Az előny még jobban megnyugtatta a Puskás Akadémiát, a Fehérvár pedig ekkora hátrányból már nem tudott visszajönni. A végeredményt Jonathan Levi állította be látványos góllal, így a szomszédvárak ütközetét a helyzeteivel sokkal jobban sáfárkodó Puskás Akadémia nyerte meg. 3–0

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik