Gyújtogattak és üvegeket törtek össze a stadionban, kérdésessé vált a 174. belgrádi örökrangadó

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2024.09.22. 17:13
Ilyen állapotban volt a gyep
Sohasem látott botrány rázta meg a szerb labdarúgást: szombat éjszaka huligánok törtek be a belgrádi Partizan stadionjába, és üzemanyagot locsoltak a gyepre, majd azt meggyújtották, valamint üvegeket törtek össze a pálya minden pontján. A gyep jelentős sérülést szenvedett, így egyik pillanatban kérdésessé vált, hogy megrendezik-e hétfőn a 174. belgrádi örökrangadót, amelyen a Partizan az örök rivális Crvena zvezdát fogadja.

 

A Partizanban pontosan tudják, kik követték el ezt a vandál cselekedetet, s ha a hatóságok nem intézkednek, hétfőn 15 órakor közzéteszik a bűnbanda vezetőinek nevét.


„A Partizan értesíti a közvéleményt, hogy éjszaka a stadion gyepszőnyege jelentős mértékben tönkrement. Szervezett bűnbanda az éjszaka betört a stadionba, és tönkretette a gyepet. A közzétett fényképekből jól látszik, hogy sörösüvegeket törtek össze, és az üvegdarabokat szétszórták a pályán. Emellett az egyik legmodernebb hibrid pályára, amelyet a Partizan tavaly az Európai Labdarúgó-szövetség és a Szerb Labdarúgó-szövetség segítségével épített meg, üzemanyagot öntöttek, majd meggyújtották” – olvasható a Partizan közleményében.

A szerb sajtóban megjelent információk szerint a belgrádi klubban gőzerővel dolgoznak a pálya helyreállításán, így nagy valószínűséggel a Partizan stadionjában rendezik meg a szerb örökrangadót.

Az esettel kapcsolatban a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón az újságírók megkérdezték Alekszandar Sztanojevicset is, de a sajtófőnök azonnal közbevágott, hogy erre a kérdésre nem a Partizan trénerének kell válaszolnia, és a sajtó munkatársait időben értesítik majd, amint lesz új információjuk.

A Partizan Labdarúgóklub az illetékes szervektől gyors reagálást vár, s azt is, hogy mielőbb büntessék meg őket.

„Az illetékeseknek átadtuk a biztonsági kamerák felvételeit, és azokat az értesüléseinket is megosztottuk velük, hogy kik követték el ezt a példátlan cselekedetet. Az illetékes szervek már rendelkeznek információkkal azokról a személyekről, akik ezt elkövették, éppen ezért biztosak vagyunk benne, hogy nagyon gyorsan megtalálják és megbüntetik őket. Ha ez nem történne meg hamarosan, akkor a Partizan Labdarúgóklub hétfőn 15 órakor nyilvánosságra hozza a bűnbanda vezetőinek családi és keresztnevét” – áll a belgrádi klub közleményében, amely arra is kitér, hogy az idő rövidsége miatt a pályát biztosan nem lehet száz százalékosan megjavítani, de minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a gyepet elfogadható állapotba hozzák.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik