NB I: Kecskeméti TE–Nyíregyháza Spartacus FC

PÓSFAI GYULA (percről percre)PÓSFAI GYULA (percről percre)
Vágólapra másolva!
2024.09.28. 16:46
Katona Levente (6) is ott van ezúttal a kecskeméti csapat kezdő tizenegyében (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 8. fordulójában a 11. helyen álló Kecskeméti TE a tabellán közvetlenül előtte álló Nyíregyháza Spartacust fogadja. A találkozó legfontosabb eseményeit folyamatosan frissülő online közvetítésünk segítségével ön is nyomon követheti.

 

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ

Kecskeméti TE–Nyíregyháza Spartacus FC – élőben az NSO-n!
Kecskemét, Széktói Stadion, 17.00 óra. (Tv: M4 Sport+). Vezeti: Derdák Marcell

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

ÉRDEKESSÉGEK

Még csak 6-szor meccseltek az NB I-ben és a vendég nyírségiek még nyeretlenek a párharcban: 2-szer győztek a kecskemétiek, 4-szer pedig döntetlent játszottak. 

Legutóbb a 2021–2022-es idényben, az NB II-ben találkoztak, és mindkétszer ikszeltek: a Széktói Stadionban 0–0-ra, a Szpari pályaválasztása mellett, fordulatos találkozón 2–2-re végeztek. 

Azért a szabolcsiaknak is volt sikerélményük a közelmúltban a KTE-vel szemben, hiszen áprilisban a Magyar Kupa balmazújvárosi negyeddöntőjében másodosztályúként hátrányból 2–1-re megverték a lila-fehéreket.

Kecskeméten mindössze 3-szor csaptak össze az élvonalban: 2008-ban 1–1, 2009-ben 2–2 lett az eredmény, 2014 szeptemberében pedig Bebeto góljával 1–0-ra a hazaiak diadalmaskodtak.

A KTE sorozatban a harmadik bajnoki vereségét szenvedte el Zalaegerszegen (1–2), ráadásul úgy, hogy a szünetben még rendre döntetlenre állt. Szabó István együttese kieső helyre csúszott vissza, az élvonalban ilyen rosszul legutóbb 2014 őszén, az 5. forduló után álltak a Bács-Kiskun vármegyeiek.

A Nyíregyháza a keleti rangadón 3–2-re felülmúlta a DVSC-t, és ezzel első győzelmét aratta vadonatúj stadionjában. Egyúttal ellépett a kiesőzónából – épp a KTE-t megelőzve –, viszont a legtöbb gólt kapta az élvonalban (16) és a legtöbb találat esett a találkozóin (3.86 gól/mérkőzés).  

A Kecskemét eddig közepesen teljesített hazai pályán, a mutatója 1 győzelem, 2 iksz, 1 vereség, és minden pontját otthon zsebelte be. 

A Szpari vendégként több mutatóban is utolsó: mind a 4 találkozóját elbukta, a legrosszabb a gólkülönbsége (–7), valamint holtversenyben a legtöbb gólt szedte be (10).

ONLINE KÖZVETÍTÉS ITT!

A 8. FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
Szeptember 28., szombat
19.30: DVSC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)
Szeptember 29., vasárnap
15.30: Fehérvár FC–Paksi FC (Tv: M4 Sport)
18.00: Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik