A borzasztó első félidei produkciója ellenére nyerni tudott a Honvéd

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.05.12. 16:51
Jó helyzetkihasználásának köszönhetően győzött a Honvéd (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB II 32. fordulójában a Budapest Honvéd 2–0-ra nyert az Ajka vendégeként, így bebiztosította a bennmaradását.

 

LABDARÚGÓ NB II
32. FORDULÓ

FC AJKA–BUDAPEST HONVÉD 0–2 (0–1)
Ajka, Városi Sportcentrum, 2000 néző. Vezette: Gaál Ákos (Huszár Balázs, Király Zsolt)
AJKA: Szabados – Horváth P., Tar, Jagodics B. (Tóth G., 75.), Csemer – Kenderes, Csizmadia Z. – Fiáth (Babos B., a szünetben), Zsolnai R., Pantovics (Borsos F., 59.) – Nagy K. (Szarka Á., 59.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
BP. HONVÉD: Tujvel – Kovács N. (Eördögh, 63.), Pekár I., Szabó A., Benczenleitner – Keresztes N. (Bocskay, 84.), Nyitrai B. (Kocsis G., 84.), Lőrinczy – Krajcsovics, Kerezsi (Simon B., 72.), Kundrák (Kulbacsuk, 84.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Krajcsovics (42.), Kerezsi (54.)
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs: – Az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnünk, de egy hiba után hátrányba kerültünk. A másodikban gyengék voltunk, korán le kellett volna zárnunk ezt a találkozót, ám ebben nem voltunk jók.
Csertői Aurél: – Az Ajka jobb volt a meccs első felében, de a kapusunk meccsben tartott minket, megúsztuk, és a gól megnyugtatott bennünket. A második félidőt profin lehoztuk, jól védekeztünk, s fontos gólt szereztünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Jól kezdte a mérkőzést az Ajka, hiszen már a harmadik percben megszerezhette volna a vezetést, de Nagy Krisztián lövését bravúrral védte a 40 éves Tomás Tujvel. Az első tíz perc lendületes futballja után visszább vettek a hazaiak, sokáig a mezőnyben folyt a játék, majd a félidő felénél Nagy Krisztián ziccerét fogta Tomás Tujvel. Később a rutinos kapus harmadszor is góltól óvta meg csapatát, amikor Csizmadia Zoltán fejesét tolta ki a jobb kapufa mellől. A Honvéd, amelynek a játékrész végéig momentuma nem volt, a szünet előtt megszerezte a vezetést: Kerezsi Zalán lapos bepasszát Krajcsovics Ábel kotorta be az üres kapuba.

A második félidő legeleje kevesebb izgalmat hozott, mint a meccs kezdete, viszont szűk tíz perc után újabb kispesti gólt láthatott a közönség: Kerezsi Zalán lódult meg, és ki is használta helyzetét – kilőtte a jobb alsó sarkot. A második vendégtalálat megnyugtatta a Honvédot, míg a zöld-fehérek mintha feladták volna a mérkőzést, úgy tűnt, már nem hisznek a pontszerzésben. Nem is alakult ki túl sok helyzet az utolsó fél órában, talán még a piros-feketék álltak közelebb a harmadik góljukhoz, de igazából már nem erőltették a támadásokat.

A borzasztóan gyenge első félidei teljesítménye ellenére, a jó helyzetkihasználásának köszönhetően tehát nyert a Honvéd, és így bebiztosította NB II-es tagságát. Az Ajka viszont még teljesen nem nyugodhat meg, mivel két fordulóval a bajnokság vége előtt csak öt pont az előnye a 15. helyezett PMFC előtt. 0–2

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik