A sportigazgató szerint csodálatos lehet most Nyíregyházán labdarúgónak lenni

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.21. 12:48
Az NB II bajnokaként jutott fel a Nyíregyháza (Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC/Facebook)
Fekete Tivadar sportigazgató szerint csodálatos érzés lehet, ha valaki a másodosztályú bajnokságot megnyerő és ezzel az élvonalba jutó Nyíregyháza Spartacus labdarúgója.

 

A szakember az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában azt mondta, az előző nyáron igyekeztek reális célt megfogalmazni, ez pedig az volt, hogy végig az élmezőnyben küzdjenek, annak pedig sok összetevője van, hogy végül a bajnokság megnyerése és a feljutás lett az erőfeszítések eredménye.

„Az idény előtt 14 játékostól elköszöntünk, viszont érkezett 13 új futballista, akikkel hosszabb távra állapodtunk meg, így ha most őket keresik bármelyik klubtól, akkor tárgyalóasztalhoz kell ülni” – mondta Fekete Tivadar, aki hozzátette, a keret ilyen mértékű átalakítása után felelőtlenség lett volna elvárásként a feljutást megfogalmazni.

„Nemsokára elkészül az új, 8500 férőhelyes stadionunk, amire szükség is van, mert nagy az érdeklődés, lázba jöttek a nyíregyházi és a szabolcsi emberek, úgyhogy most Nyíregyházán labdarúgónak lenni csodálatos érzés kell, hogy legyen” – jelentette ki.

A sportigazgató elmondta, a tavaly nyáron lefektetett tervekhez tartják magukat, változatlanul a játékosok teljesítménye határoz meg mindent.

„Nemcsak itt, hanem az egész magyar klubfutballban teljesítmény-orientáltságra van szükség, ezért bár mindenképpen szükséges lesz erősítenünk, alapvetően igyekszünk olyan labdarúgókat kiválasztani, akik megfelelnek a mi szempontrendszerünknek” – nyilatkozta Fekete Tivadar. Hozzátette, örülnének annak, ha az élvonalban minél több magyar játékosuk lenne, így első körben a hazai piacon keresgélnek.

„Ha viszont nem találunk olyan játékost, amilyet szeretnénk, akkor kinyitjuk az ajtót. Nem teszünk különbséget a külföldi és a magyar labdarúgók között, az sokkal fontosabb, hogy feleljen meg, legyen jó futballista és akarjon tenni a nyíregyházi csapatért” – fogalmazott a sportigazgató.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik