A szabadkártyás Svájccal és USA-val lett teljes a férfi kézi-vb mezőnye

Vágólapra másolva!
2024.05.23. 13:28
North Macedonia v Switzerland: Group A - Men's EHF Euro 2024
A svájci kézilabda-válogatott ott lesz a világbajnokságon (Fotó: Getty Images)
A szabadkártyás svájci válogatottal és az Egyesült Államokkal lett teljes a jövő évi férfi kézilabda-világbajnokság mezőnye.

A 24rakomet.mk című északmacedón szakportál csütörtöki beszámolója szerint a selejtezőn vesztes csapatok közül Svájc mellett Szerbia, Montenegró, Grúzia és Görögország, továbbá Szaúd-Arábia és Kína is szabadkártyát kért.

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) honlapján tudatta, hogy a két szabadkártyát az Egyesült Államok és Svájc kapja meg. Részletezték, az amerikaiak nyolcadszor vehetnek részt vébén, s ez fontos a fejlődésük szempontjából, hiszen házigazdaként mindenképp részt vesznek a 2028-as Los Angeles-i olimpián. 

Svájc a vb-selejtezőn hétméterespárbajban maradt alul Szlovéniával szemben, ám az IHF-től szabadkártyát kapott, így 12. világbajnokságán szerepelhet.

Az Európa-bajnoki ötödik helyezett, olimpiai kvótás magyar válogatott kettős győzelemmel búcsúztatta Litvániát a selejtezőben, s a jövő szerda este Zágrábban sorra kerülő sorsolást az első kalapból várja. A csapatokat nyolc darab négyes csoportba sorsolják, mindegyikből az első három helyezett jut a négy középdöntőcsoportba, azokból pedig az első kettő kerül a negyeddöntőbe.

A január 14. és február 2. között rendezendő világbajnokság házigazdája Horvátország, Dánia és Norvégia lesz. Ez lesz a 29. férfi vb, és a 23., amelyen a magyar együttes részt vesz. Eddigi legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem, legutóbb, tavaly januárban nyolcadik lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik