Az NB II-es győriek elbúcsúztatták a Spartacust a nyolcaddöntőben

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 16:17
A legjobb 16 között búcsúzott a Magyar Kupában az NB I-es Nyíregyháza-Spartacus, miután a győri 2-0-s vereség után hazai pályán csak 1-0-ra tudta legyőzni a vendég Gyirmót SE gárdáját. Az NB II-es győri csapat hősiesen védekezett a második félidőben, de a szerencsével sem állt mindig hadilábon.
Zabos Attila egy szem gólja kevés volt az üdvösséghez
Zabos Attila egy szem gólja kevés volt az üdvösséghez
Zabos Attila egy szem gólja kevés volt az üdvösséghez
Zabos Attila egy szem gólja kevés volt az üdvösséghez

A Nyíregyháza kétgólos hátrányból kezdte a visszavágót a Gyirmót ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

A nehéz helyzet meglátszott a hazai csapat hozzáállásán, amely a gól nélküli első játékrész után – amelynek hajrájában a játékvezető kiállította a Spartacusból Szilágyit – a második félidőben mindent egy lapra feltéve támadott.

Szinte felbillent a pálya, a vendégek erejéből csak néhány egészséges, felszabadító rúgásra futotta, azonban a hazaiak korai emberhátrányba kerülésük miatt csak egy gólt tudtak lefaragni hátrányukból.

A szabolcsiak vezető gólját Zabos szerezte az 59. percben, tehét lett volna még idő arra, hogy Révész Attila együttese ledolgozza a hátrányát, azonban ez végül nem sikerült.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik még, hogy tudósítónk jelentése szerint Fábián Mihály játékvezető indiszponáltan vezette a mérkőzést, és többségében a hazaiak kárára tévedett. Szilágyi kiállításánál sárga lap helyett azonnal pirosat mutatott fel, amellyel el is döntötte a mérkőzés végkimenetelét.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, 5. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS – GYIRMÓT 1–0 (0–0)
Nyíregyháza, 600 néző. Vezette: Fábián M. (Ortó Gy., Márkus T.)
NYÍREGYHÁZA: Lazareanu – Miskolczi, Bagoly, Cornaci – Minczér, Vukadinovics, Lippai (Szilágyi, 15.), Sava (Krajncz, 77.), Zabos – George, Montvai (Hegedűs T., 69.). Menedszer: Révész Attila
GYIRMÓT: Molnár L. – Varga G. (Pápai P., 63.), Kozmér, Radics, Szabó Cs. – Horváth R., Földes, Szabó Zs., Pék – Oross (Burányi, 71.), Nagy L. (Tóth N., 87.). Vezetőedző: Hannich Péter
Gólszerző: Zabos (1–0) az 59. percben
Kiállítva: Szilágyi (Pék megrúgásáért) a 41. percben.
Jó: Bagoly, Cornaci, Zabos, ill. Molnár L., Nagy L., Radics.
Továbbjutott: a Gyirmót 2-1-es összesítéssel.

MESTERMÉRLEG
Révész Attila: – Gratulálok a lelkes gyirmótiaknak a továbbjutáshoz, sok sikert kívánok nekik a folytatásban.
Hannich Péter: – Az első mérkőzésen szerzett előnyünket sikerült megtartanunk, gratulálok a csapatomnak a továbbjutáshoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik