FTC: Thomas Doll a környező országokból hozna tehetségeket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.03. 13:01
null
Doll nem gondolta volna, hogy a futball keletre sodorja (Fotó: Veres Viktor)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll a nemzetközi szövetség (FIFA) hivatalos honlapjának adott interjúban beszélt a magyar csapatról, a körülményekről és nemzetközi tapasztalatairól is.

 

„Ha egyszer játszottál a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában, újra akarsz. Fontos, hogy legyenek céljaid. Arról mondjuk nem álmodtam, hogy a futball miatt ismét keletre sodor az élet – jegyezte meg humorosan Thomas Doll, a Ferencváros trénere. – Ha hétvégente ötezer néző kijön a stadionba, az már nagyszerű. Magyarországon többet foglalkoznak az alapvető dolgokkal, mint a nagyon profi Bundesligában. A lényeg az, hogy biztosítsák a klub fenntarthatóságát és hosszú távra építsenek."

„Körül kell néznünk a környező országokban, és kiépíteni a játékos-megfigyelő rendszerünket. Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Csehországban is rengeteg tehetséges labdarúgó van. Innen kellene csemegéznünk, természetesen a saját utánpótlásbázisunkat sem figyelmen kívül hagyva" – mondta jövőbeli elképzeléseiről a német szakvezető, aki arról is beszélt, hogy mit hiányol az együttesétől.

„Technikás játékosok vannak a csapatomban, de az erő és a dinamika, ami a Bundesligát is kiemeli, az hiányzik – mondta Thomas Doll, aki beszélt a tapasztalatairól is. – Az évek alatt megtanulja az ember jobban felmérni a dolgokat, hogy mire mennyire energiát fordítson. Megtanultam a döntéseimet alaposabban átgondolni, körültekintőnek lenni."

Doll a FIFA kérdésre elmondta: a Bayern München jelenleg a világ legjobb klubja, csak a Barcelona és a Real Madrid lehet képes felvenni vele a versenyt. A brazíliai világbajnoksággal kapcsolatban a chilei válogatott ászát, Arturo Vidalt emelte ki, szerinte a Juventus középpályása lehet a vb egyik legjobbja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik